Kinuskileipomo MariaJ

Kategoria: Pikkuleivät Nähty 568 kertaa
 
18.07.2017
 
2 kommenttia

Puustikeksit


Ajattelin tehdä jotain kivaa ylijääneestä keltuaisesta(valkuaisista syntyi marenki uunijäätelöön). Keksit ovat aina hyvä vaihtoehto, mutta minkäs makuvariaation tekisi? Pullista tuttu makumaailma soveltuu myös keksien joukkoon ja uutta vivahdetta saadaan sitruunan raastetusta kuoresta.

Taikina 20kpl
100g voita
1dl tavallistasokeria+fariinia
1 keltuainen
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
½tl kaardemummaa
1tl sitruunan kuorta
1rkl maitoo
1. Vaahdota voi ja sokerit, lisää vatkaten keltuainen
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-muna-vaahtoon.
3. Notkista maidolla ja nosta kylmään vähintään puoleksi tunniksi.
4. Leikkaa n. 5mm paloja pötköstä, voitele maidolla ja ripottele pinnalle kaneli-sokeria. Paista uunin ylatasolla 175/12min.
5. Nosta ritilälle jäähtymään.
PS. Pehmeemmät keksit syntyy kun laittaa 1-2rkl maitoo ja paistaa vaan 10min.