Kinuskileipomo MariaJ

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kevyet herkut Nähty 328 kertaa
 
14.07.2017
 
Ei kommentteja

Mansukasa


Ajattelin tehdä jotain samantyyppistä pientä hyvää kun tulee vain yksi kahvivieras, kuin tein appivanhemmilleni. Päädyin siis leipomaan puolikkaan mansikka-raparperi kakun. Yhdistelmä ihan ok, makeutta tosin voisi olla vähän lisää ja koristelussa on itsellä vielä reenaamista 🙂 Lisäksi hieman mietin kun vieras on kova kuntoileen ja mieluiten syö sellaista mistä saa protskua treeniin eikä kovasti ylimääräistä.

Samanlainen suklaakakkupohja kuin mini-sitruunasiipaleessa.
Pohjalle itse keitettyä raparperi-vaniljahilloa ohuelti
Täyte:
1 liivate
1 prk mansikka-raparperi skyriä
1dl milbona vaniljakastiketta vaahdotettuna
1/4 tl vanilja pulveria
1 valkuainen+ 3 rkl tomusokeria kovaksi vaahdotettuna
sitruunamehua+kuorta liivatteen sulattamiseen.

Pinnalle mansikoita ja bellaromin tummaa suklaata.

Liota liivate ja vatkaa sillävälin vaahdot. Sulata liivate sitruunamehuun ja kaada kokoajan sekoittaen skyrin joukkoon. Nostele ensin vaniljavaahto skyrin joukkoon vähän ronskimmin ja sitten vasta varovasti valkuaisvaahto. Lusikoi täyte kokonaan pyöreän pohjan päälle. Anna hyytyä 2h. Halkaise pohja ja nosta toinen pohja toisen päälle. Koriste mansikoilla ja suklaa lastuilla.