Kinuskileipomo MariaJ

Kategoria: Suolaiset piirakat,  Syksy Nähty 1264 kertaa
 
05.08.2017
 
2 kommenttia

Koskenlaskijan unelma


Ostin torilta punajuuria ja nyt päätin käyttää koko setin mukulasta naattiin asti. Osasta tein punajuuripikkelssiä ja osa päätyi tähän herkkupiiraaseen. Yksinkertaisilla raaka-aineilla maukasta mutkattomasti. Lisäksi tein mustikkapiirakkaa jälkkäriksi.

Naatit huuhdeltuna odottaen silppuamista

Punajuuripiirakka
Pohja:
1dl isoja kaurahiutaleita
½dl ruisjauhoa
1,5dl vehnäjauhoja
2/3tl leivinjauhetta
50g  pehmeetä voita
1dl kylmää vettä
Ripaus suolaa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi voi joukkoon. Lisää kylmää vettä kunnes taikina on notkeaa. Taputtele 20cm vuokaan ja esi-paista 200/10min. Muista laittaa pohjan päälle kuivattuja herneitä jos haluat tasasen lopputuloksen.

Täyte:
Nipullinen silputtuja punajuuren naatteja
voita
pippuria, rosmariinia, balsamicoa, soijaa, siirappia
reilu puol pakettia Koskenlaskijaa
½-1dl kermaa
Päälle nokareita Koskenlaskijaa.
Kuulota naatit voissa ryyditettynä soijalla ja siirapilla. Lisää muut mausteet ja anna hautua pienellä lämmöllä 5-10min. Lisää paloteltu Koskenlaskija ja anna sulaa joukkoon. Notkista kermalla. Laita täyte pohjalle ja lisää nokareita juustoa päälle. Paista 30-45min/200 niin että nokareet saa vähän väriä. Tarjoile salaatin kanssa ja lorauta päälle vähän balsamicosiirappia (Punnitse ja Säästän taateli-viikunasiirappi toimii kuin häkä).