Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mari-johanna

Valloittava Tiramisu

19.12.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_Synttärieväät-002_600x600.jpg

Joskus leipurilla on lupa hemmotella myös itseään, ehkä se päivä on ainakin kerran vuodessa synttärin kunniaksi!
Olen kerran elämässäni käynyt Italiassa, silloin sain siellä ihanassa rantakahvilassa niin suussa sulavaa tiramisua
että sydämeni jäi sinne.
Aito tiramisu, mitä se on? Mielestäni pitää matkata Italiaan mikäli haluaa aitoakin aidompaa, mutta näin kun ei sinne nyt pääse niin hyvää
korviketta voi loihtia itse. Googletin tiramisun alkuperää ja joidenkin mielestä se on uudempi keksintö toisten mielestä
Tiramisun juuret juontavat aina ensimmäisen maailman sodan aikoihin asti.
Itse otin apua tähän herkun tekoon kotilieden sivuilta, en noudattanut ohjetta ehkä ihan kirjaimellisesti, alkuperäinen ohje löytyy
siis osoitteesta

http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/tiramisu-jalkiruoka

Tarvitset:

500g mascarponejuustoa
4keltuaista
1dl sokeria
4 valkuaista
2 1/2dl espressokahvia
1/2dl mantelilikööriä (tämän meille neuvoi alkon myyjä)
savoyard- keksejä tai
4 munan sokerikakku pohjan kuten minä valitsin nyt.

Tee näin:
Tee ensin kakkupohja.
Vatkaa 4 munaa ja 1 1/2 dl sokeria vaahdoksi. Lisää 1 1/2dl vehnäjauhoja joihin on sekoitettu
1 tl leivinjauhetta. Voitele 24cm irtopohjavuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 225 asteessa
noin 10 minuttia. Jäähdytä ja leikkaa kahteen osaan.

Erottele kananmunista keltuaiset eri kippoon kuin valkuaiset.
Vatkaa ensin keltuaiset ja sokeri napakaksi vaahdoksi.
Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita keltuiasvaahtoon.
Lisää mascarpone juusto vatkaten muna vaahtoon. Seoksen kuuluu olla aaltoilevaa,
se ei saa olla liian löysää eikä liian pehmeää.
Tee tarvittava määrä espresso kahvia ja mittaa sekaan likööri.
Laita nyt pohja levy tarjoiluastialle ja kostuta sitä runsaasti kahvilla.
Laita pohjalevyn päälle täytevaahtoa ja sitten toinen puoli kakkupohjasta.
Kostuta lopulla kahvilla myös päälimmäinen levy ja levitä loppu täyte päälimmäiseksi.
Anna Tiramisun olla jääkaapissa peitettynä ainakin 3 tuntia ehkä jopa seuraavaan päivään.
Ennen tarjoilua sihtaa päälle tummaa kaakao jauhetta.
Itse vatkasin vielä 2 dl kermaa vaahdoksi ja pursotin ruusukkeet reunoille.

Perinteisesti tiramisu tehdään käsittääkseni juuri noista sormimaisista savoyard- kekseistä, mutta
kakkumaisemman saat siitä juuri kakkupohjan avulla.
Samaten perinteiseen tiramisuun juuri kuuluu tuo mascarpone- juusto (sitä saa myös laktoosittomana)
mutta voit toki korvata juuston 300g hovijuustoa ja 2 dl ranskankermaa.
Kotiliesi vakuuttaa, että kakku säilyy jääkaapissa 6-7 vuorokautta, tätä rohkenen epäillä,
ainakin meillä se on jo syöty siihen mennessä!! 🙂

tiramisu 001

Kuten huomaa, kynttilä puhallettu ja kakku puoliksi tuhottu. Nam,tätä suosittelen! 🙂

Ainesosat

Kahvi

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

Helpot ja nopeatMakuja maailmaltaSyntymäpäivätTäytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20230323_163028_400x400.jpgmari-johannaSyötävä sammal
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20220404_180448_400x400.jpgmari-johannaGeisha-vadelma leivokset
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200903_220501_400x400.jpgmari-johannaBOSDAL-pulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200629_121024_400x400.jpgmari-johannaKinkku-pasta salaatti
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200413_120811_400x400.jpgmari-johannaVegaaninen pääsiäispasha
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_creme-brulee-001_400x400.jpgmari-johannaCreme Brulee
4

Kommentit (5)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
23.12.2015 10:55

Tervehdys Ugolino! Ihanaa kiitos viestistä! Olipa kiva kuulla tarinaa joltain sellaiselta, joka ihan oikeasti tietää. 🙂
Hienoa,seuraavan kerran kokeilen sitten sinun ohje- lisällä! 🙂

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
23.12.2015 10:27

Niin ja unohdin sanoa että kukaan ei Italiassakaan tietää oikean Tiramisún tarinan 😀 Kuitenkin sen tietää että joskus 80 luvulla tuli hyvin suosikiksi. Kahvi ja likööri on herättävä herkku niin siitä nimi Tiramisú : Vedä minut ylös tai piristä minua 😀

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
23.12.2015 10:18

Hyvä resepti! 🙂 Monet ei kaytä mitään likööriä kakkuun, ehkä sentakia että kaikki pystyvät sitä syömään, mutta kyllä minun mielestä tiramisú tarvitsee sen potkun että voisi aidoksi sanoa! 😀 Suosittelen myös kokeilla cognac:ia ja kastella keksit myös espresso-cognac:iin! Nam!!!!!!!! 😀

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
19.12.2015 23:47

Kiitos Maris! 🙂 Joo ymmärsit oikein. No,aukko sivistyksestä tai ei, mene tiedä mutta vielä on aikaa herkuttelulle! 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
19.12.2015 21:25

Ymmärsinkö oikein, että sinulla on tänään synttärit? Paljon onnea!
Minulla on ammottava aukko sivistyksessä, kun en koskaan tiramisua tehnyt enkä muistaakseni syönytkään. Mutta takuulla aion vielä tehdä joskus. Ja tässä olisi jo hyvä ohjekin valmiina odottamassa. Vaikuttaa juuri sellaiselta herkulta, mistä itsekin pitäisin. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa