Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mari-johanna

Superminttu-suklaa kakku

28.9.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_Murun-känny-250_600x600.jpg

Pohja: 6 munan sokerikakkupohja, kaakaojauhetta 4rkl.

Kostutus: maitoa sekoitettuna fressan minttusuklaajuomaan.

Minttusuklaatäyte: 400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl.   kermaa
100g  taloussuklaata
1 pussi pätkis minttusuklaata
1 rkl. van.sokeria
4 liivatetta
2-3 rkl vettä

Tee näin:
1. Vatkaa kerma vaahdoksi
2.Sulata Taloussuklaa
3. Rouhi pätkis palat pieneksi ja sulata taloussuklaan joukkoon. Pätkis aiheutti suklaassa ”puuroutumis” ilmiön, josta Tarukin muistaakseni varoittaa,
mutta se ei vaikeuttanut täytteen myöhempää käsittelyä lainkaan, vaan siitä tuli erittäin sileä täyte.
4. Laita liivatteet kylmään veteen
5.Yhdistä tuorejuusto ja sula suklaa massa keskenään.
6.Lisää tuorejuusto-suklaamassaan vaahdotettu kerma
7.Kuumenna vesitilkka ja purista liivatteista vesi pois sekä liota liivatteet kuumaan veteen
8. Sekoita liivate seos ohuena nauhana kema-suklaa- tuorejuusto seokseen

Kokoa kakku irtopohjavuoan reunaa apuna käyttäen, sekä anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Suklaaganache: 60g tumma suklaa
60g maitosuklaa
1/2 dl kermaa
Marmorointiin valkosuklaata
1.Kuumenna kerma kulhossa mikrossa ja rouhi suklaat pieniksi.
2.Kun kerma on kuumaa rouhi suklaat pieniksi ja sulata suklaa kerman joukkoon tasaiseksi massaksi.
3.Kaada seos kakun päälle.
4.Sulata valkosuklaa heti perään ja tee marmorointi

Suklaakerma:5dl kermaa
5rkl kaakaojauhetta
5rkl tomusokeria
Samalla kun vatkaat kermaa sihtaa joukkoon pikku hiljaa kaakaojauhe ja tomusokeri.
Pursota kerma reunoille.

Ainesosat

Suklaa

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Kategoriat

Täytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20230323_163028_400x400.jpgmari-johannaSyötävä sammal
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20220404_180448_400x400.jpgmari-johannaGeisha-vadelma leivokset
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200903_220501_400x400.jpgmari-johannaBOSDAL-pulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200629_121024_400x400.jpgmari-johannaKinkku-pasta salaatti
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200413_120811_400x400.jpgmari-johannaVegaaninen pääsiäispasha
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_creme-brulee-001_400x400.jpgmari-johannaCreme Brulee
4

Kommentit (2)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
30.9.2014 20:50

Joo sama fiilis tuli mulle kun näin kakun. Mulla kävi siis vain niin, että en edelleenkään ole kakkua maistanut kun sehän meni lahjaksi. Mutta taitaa olla tuhti paketti. 🙂 en sitten tiedä siitä vaahdotuksesta, tein kuten tarun taikakakut neuvoi ja hyvää tuli. Sekoitin kaakaon ja tomusokerin melko alkuvaiheessa mutta kuitenkin niin että kerma oli jo vähän alkanut vaahtoutua. Oliko tästä mitään apua?

sonkku
Kinuskileipomo sonkku
30.9.2014 19:47

Tätä on kyllä pakko testata kuulostaa ja näyttää niin hyvältä:)Missä vaiheessa voi alkaa lisäämään kerman vaahdotuksessa nuita muita aineita,olen aina luullut että kerma ei vatkaudu kunnolla jos siihen lisää jotain ennen kun se on valmista vaahtoa.Näin meille opetettiin jo ylä-asteen kotsan tunneilla..

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa