Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mari-johanna

Salmiakki-appelsiini kakku

25.10.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_Halloween-004_600x600.jpg

Salmiakki teemaa pohtiessa lähdin liikkeelle oranssin ja mustan yhdistämisestä halloween teemaan. Mieleen juolahti heti oranssi kakku ja
hämis seitit. Makupareiksi muotoutui appelsiini ja salmiakki ja ideaa hain täytteisiin Kinuskikissan vastaavista täytteistä niitä kuitenkin muokaten oman näköisiksi. Salmiakki kastikkeeseen hain ohjetta Haganolin omilta sivuilta, ja sieltä löytyikin paljon kokeilun arvoista. Omaa luomusta olen aina huono kehumaan, mutta nyt kyllä täytyy sanoa, että kakku onnistui yli odotusten ja eilisessä kahvipöydässä vieraat kiittelivät
kakun olevan juuri sopivan makea eikä salmiakkikaan puskenut liiaksi läpi vaan maistui juuri sopivasti.

Tarvitset:
5 munan sokerikakku pohjan, joka on hyvä tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana. (24cm vuoka)
Kun kakkupohja on uunissa muotoile haluttu määrä hämähäkkejä mustasta sokerimassasta.Liimana voit käyttää
kaupan valmista sokerikuorrutetta ja silmiksi koristerakeet.
Tee myös valmiiksi jo salmiakki kastike, niin se ehtii jäähtyä. Ohje on siis Haganolin sivuilta.

Lakritsaisempi kastike

1,5dl Apteekin Salmiakki mixeriä
1,5dl vettä
0,5dl siirappia
1 1/2rkl maissitärkkelystä (maizena)

Mittaa aineet kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen muutaman minuutin ajan,
kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin odottamaan kakun kokoamista.
Halloween 002

Halloween 001

Seuraavana päivänä nosta ensin voi/margariini (125g) huoneen lämpöön. Tarvitset sitä myöhemmin kreemin tekoon, jonka ohjeen saat myöhemmin.
Ja sitten voit aloittaa täytteiden teosta.
Salmiakki täytteeseen:
2dl vispikermaa
1prk mascarpone juustoa
1dl lakukastiketta
1/2dl vaniljakreemijauhetta

Appelsiinitäytteeseen:
1dl appelsiinituorejuustoa
1prk appelsiinirahkaa
1prk Dronningholmin appelsiinimarmelaadia (330g)
oranssia pastaväriä
3rkl vaniljakreemijauhetta

Valmista ensin salmiakki täyte.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahdon sekaan mascarponejuusto lakukastike sekä kreemijauhe.
Laita täyte kylmään odottamaan.
Valmista sitten appelsiinitäyte.
Sekoita täytteen kaikki aineet keskenään lisää lopuksi pastaväri ja kreemijauhe.

Seuraavaksi leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita pohja osa tarjoilualustalle ja kostuta maidolla.
Levitä sitten appelsiinitäyte pohjan päälle.
Laita täytteen päälle seuraava kerros kakkupohjaa ja kostuta jälleen maidolla.
Levitä nyt salmiakkitäyte.
Laita viimeinen kakkupohjan pala päälimmäiseksi ja kostuta myös kevyesti maidolla.
Itse kokosin kakun irtopohjavuoan reunaa apuna käyttäen.
Halloween 003

Laita nyt kakku kylmään odottamaan ja tee kuorrutusta varten Kinuskikissan sokerikreemi.
Tämä ohje on napattu siis suoraan Kinuskissan kreemit osiosta.
Tarvitset:
125g voita tai margariinia
1tl vaniljasokeria
250g (4dl) tomusokeria
1rkl vettä
oranssia pastaväriä

Pehmennä rasva sähkövatkaimella notkeaksi. lisää vaniljasokeri. sekoita tomusokeri rasvan joukkoon vähin erin samalla
vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja pastaväri ja vatkaa vielä hetki. Jos kreemin levittäminen on hankalaa voit notkistaa sitä
lämmittämällä sitä mikrossa varovasti muutamia sekuntteja miedolla lämmöllä.

Ota nyt kakku esiin ja levitä kreemi päälyste kakun pinnalle tasaisesti raappaa tai leveää veistä apuna käyttäen.
Kaada salmiakki kastiketta pursotus pussiin leikkaa pieni aukko pussin päähän ja pursota seitti kakun päälle.
Itse muotoilin ensin seitin kuvion kakun pinnalle, jolloin itse pursotus oli helpompaa.
Siirrä lopuksi hämähäkit kakun pinnalle ja reunat voit koristella Apteekin salmiakki pastilleilla.
Kakku on valmis nautittavaksi mutta säilyy myös hyvänä seuraavaan päivään!

[haganol]

Ainesosat

Lakritsi/salmiakkiSitruuna/appelsiini/lime

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

HalloweenSyksyTäytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20230323_163028_400x400.jpgmari-johannaSyötävä sammal
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20220404_180448_400x400.jpgmari-johannaGeisha-vadelma leivokset
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200903_220501_400x400.jpgmari-johannaBOSDAL-pulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200629_121024_400x400.jpgmari-johannaKinkku-pasta salaatti
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200413_120811_400x400.jpgmari-johannaVegaaninen pääsiäispasha
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_creme-brulee-001_400x400.jpgmari-johannaCreme Brulee
4

Kommentit (2)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
26.10.2015 06:28

Kiitos Vanillacherry! Kyllä toimi joo! Ja vaikka jouduin tekemään kakun jo perjantaina valmiiksi asti,lauantaina se oli kahvipöydässä niin vielä eilen illalla kakun jämiä maistellessa tuntui, että maku oli vain parantunut. Maut olivat siis mukavasti tasaantuneet ! 🙂

Vanillacherry
Kinuskileipomo Vanillacherry
25.10.2015 20:26

Tämä makupari vaikuttaa kyllä todella kokeilemisen arvoiselta, nam! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa