Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mari-johanna

Raparperi-mansikkarahka viettelys

24.5.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_Raparperipiirakka-002_600x600.jpg

Vaikka me ihmiset olemmekin olleet harmissamme ilmoista,kun joka toinen päivä sataa ja vain väli päivät paistaa
niin meidän pihan raparperipuska on näköjään nauttinut olostaan! Lämpimässä paikassa se on jo nyt ehtinyt tuottaa
niin hyvin,että tänään oli pakko lähteä harvennuspuuhiin.
En ole vielä ehtinyt kokeilla valion uutta makea mansikka rahkaa joten nyt päätin ottaa senkin kokeiluun ja varsin
hyvin tuloksin. Perheemme nuoriso joka aiemmin on nirsoillut raparperin perään,ilmoitti jo, että koska tehdään uusi piirakka?
Rahkan mansikan ja raparperin liitto taisi osua ja upota! 🙂

Tarvitset pohjaan:
125g rasvaa
1 1/2dl sokeria
1 muna
3 1/2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

Täyte:
3 reilun kokoista raparperin vartta
3/4dl sokeria

1 purkki valion makeaa mansikkarahkaa
1/2dl kermaa
1 muna

Tee näin:
Vatkaa muropohjan voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä.
Painele murotaikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle jauhotetuin käsin.
Raparperipiirakka 001
Ota nyt raparperit ja leikkaa ne paloiksi ja laita piirakkavuokaan. Lisää palojen päälle sokeri.
Sekoita sitten keskenään rahka, kerma ja muna ja kaada seos vuokaan raparperien päälle.
Paista piirakkaa 175 asteessa 35-40 minuuttia.
Anna jäähtyä ja herkuttele!
Raparperipiirakka 003
HUOM! Tiesithän/muistathan, että raparperi sisältää oksaalihappoa, jonka vuoksi suositellaan, että raparperi tuotteiden kanssa nautitaan
kalsium pitoisia tuotteita. Vaikka meidän piirakka sisälsi jo rahkaa ja kermaa vatkasin seuraksi kaapista löytyneen flora vispin ja
voi kuinka oli hyvää.

Ainesosat

Raparperi

Kategoriat

Helpot ja nopeatKesäKevätMakeat piirakat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20230323_163028_400x400.jpgmari-johannaSyötävä sammal
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20220404_180448_400x400.jpgmari-johannaGeisha-vadelma leivokset
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200903_220501_400x400.jpgmari-johannaBOSDAL-pulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200629_121024_400x400.jpgmari-johannaKinkku-pasta salaatti
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200413_120811_400x400.jpgmari-johannaVegaaninen pääsiäispasha
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_creme-brulee-001_400x400.jpgmari-johannaCreme Brulee
4

Kommentit (2)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
25.5.2015 07:25

Kiitos Nalamuru! Piti oikein googlesta varmistaa etten ihan höpöjä puhu, mutta joo näin siellä sanottiin että se happo imee itseensä kehon kalsiumia jos ei sitä muuten ole saatavilla ja siksi suositus on tämä maitotuotteet.Toki siellä oli myös että raparperi runsaasti nautittuna tekee niin. No,hyvää se jokatapauksessa on jätskin kanssa!

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
24.5.2015 23:04

Oi nam tuo mansikkarahka tuo varmaan kivan lisän. Meillä nautitaan raparperipiirakka aina vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera vaikken tuota suositusta tiennytkään 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa