Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mari-johanna

Pääsiäispasha a la mari-johanna

5.4.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_pääsiäisherkut-001_600x600.jpg

Pääsiäisenä pitää aina saada mämmiä. Mieheni ei toki ole tätä mieltä,vaan hänen makuhermoja kutkuttaa enemmän
pasha.Monena vuonna olen tehnyt ihan perusohjeiden mukaan, mutta nyt päätin lähteä hieman soveltamaan.Soveltamaan
senkin takia, että emme voi mantelia käyttää ja päätin korvata sen valkosuklaalla. Arvovaltaisen raadin tulos oli että
maku oli parempi kuin perinteisen koska kuulemma ei ollut niin makea.No,makuja on monia ja kukin menee oman makunsa mukaan, mutta näin meillä siis tänä vuonna…..

Tarvitset:
4dl kuohukermaa
5dl maitorahkaa
1tl vaniliinisokeria
1dl appelssiinituoremehua
2dl appelsiinimarmelaadia
100g valkosuklaata
2dl rusinoita

Tee näin:
Vaahdota kerma ja sekoita rahka kerman sekaan.
Sekoita sinne myös mehu ja marmelaadi sekä vaniliinisokeri.
Sulata sulkaa ja sekoita se massan sekaan. Lisää lopuksi rusinat.
Koska en omista hienoa pasha muottia käytän siivilää muottina.
Laitoin siis kahvisuodatinpusseja siivilän pohjalle, kaadoin rahkaseoksen
päälle ja sen jälkeen anna valua sekä tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kumoa tarjoilualustalle ja koristele.
Valmista nautittavaksi!

Ainesosat

Sitruuna/appelsiini/limeSuklaa

Kategoriat

KevätMuuta makeaaPääsiäinen

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20230323_163028_400x400.jpgmari-johannaSyötävä sammal
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20220404_180448_400x400.jpgmari-johannaGeisha-vadelma leivokset
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200903_220501_400x400.jpgmari-johannaBOSDAL-pulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200629_121024_400x400.jpgmari-johannaKinkku-pasta salaatti
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200413_120811_400x400.jpgmari-johannaVegaaninen pääsiäispasha
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_creme-brulee-001_400x400.jpgmari-johannaCreme Brulee
4

Kommentit (3)

Kinuskiemo
6.4.2015 21:01

Mandariiniviipaleet+viinirypäleet ovat pääsiäispashapallon kekseliäs koriste. Yksinkertainen, mutta näyttävä mandariiniruusuke on kaunis piste herkun päällä. 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
6.4.2015 08:22

Kiitos nalamuru! 🙂 kokeile vaan.En tiedä miten sinä koet mutta olen kuullut monen ihmisen suusta,että kun pasha on niin monimutkainen tai vaikea tehdä.Itse pidän sitä helppona,eihän siinä tarvitse kuin sekoittaa aineet keskenään.Työläin vaihe on,että malttaa odottaa sen vuorokauden jolloin se tekeytyy kylmässä.

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
5.4.2015 22:50

Hyvältä näyttää. Pashaa ei ole vuosiin tullut tehtyä, mutta nyt laitan kyllä tämän ohjeen muistiin. Ensi pääsiäisenä testaan tämän ohjeen tai sitten teen tänä vuonna pääsiäisen jälkeen.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa