Kinuskileipomo mari-johanna

Kategoria: Heinäkuun piirakkatempaus,  Helpot ja nopeat,  Kesä,  Makeat piirakat Nähty 549 kertaa
 
31.07.2017
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Pähkinätön

Mustikka-vanilja piirakka kahdella tavalla


Tänään alkoivat työt viiden viikon loman jälkeen. Viikonloppuna tuntui siltä, että loman päättymisen ja toisaalta töiden alun takia vatsa voisi kaivata jotain hyvää.
Vasemman puoleisen valkoisessa piirakkavuoassa olevan piirakan toteutin gluteenittomana ja maidottomana kun taas oikean puoleinen piirakka on tavallinen ja laktoositon.
Kirjaan tähän tavallisen piirakan aineet ja sulkuihin laitan -ttoman piirakan vastaavat aineet. Ainemäärät kummassakin piirakassa ovat yksyhteen samat.

Aineet yhteen (26-27cm) pyöreään piirakkaan:

Pohja:
150 g Sunnuntai maidotonta margariinia
1 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja ( gluteenitonta kaurajauhoa)
1 1/2 dl kaurahiutaleita ( gluteenittomia kaurahiutaleita)
1 tl leivinjauhetta
1 huoneenlämpöinen kananmuna

Täyte:
2 dl valion vaniljarahkaa ( Alpron maidotonta vanilja jugurttia)
1 huoneen lämpöinen kananmuna
1/2 dl sokeia
1 tl vaniljasokeria
3 dl mustikoita
Piirakkavuoan voiteluun sunnuntai maidotonta margariinia

Tee näin:
Voitele vuoka valmiiksi.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Vaahdota margariini ja sokeri yhdessä.
Yhdistä jauhot ja kaurahiutaleet keskenään.
Vatkaa muna margariini-sokeri vaahtoon ja lisää sitten jauhoseos hyvin sekoittaen.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Yhdistä täytteen aineet keskenään.
Levitä mustikat piirakkapohjan päälle ja kaada täyte mustikoiden päälle.
Paista piirakkaa 25-30 minuttia. Anna piirakan jäähtyä ja herkuttele! 🙂

VINKKI! Voit ostaa piirakan seuraksi jäätelöä, mutta toisaalta piirakka on varsin muheva ilman jäätelöäkin.
Sama piirakka toimii myös omenapiirakkana syksyn tullen.
Jos käytät pakaste mustikoita levitä mustikat vielä vähän kohmeisina ja lisää vähän perunajauhoa mustikoiden seuraksi.
Etenkin maidoton piirakka jää pakastemustikoiden kanssa hieman löysäksi.