Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mari-johanna

Marianne-suklaakakku (veg. + glut.)

10.9.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20170909_165026_600x600.jpg

Kolme vuotta sitten olin seurannut Kinuskikissan edesottamuksia täällä blogimaailmassa jo hyvän tovin. Silloin toiset Kinuskit saivat minut ympäripuhuttua oman leipomon perustamiseen. Tuolloin avasin leipomoni veljelleni tehdyn 40 vee kakun kanssa ja nyt siis kolme vuotta myöhemmin veljeni pyysi jälleen synttärikakkua ja huomaan että tämä kakku taitaa olla leiponi 100:s resepti.
Veljeni näyttää siis olevan tukevasti mukana leivonta harrastuksessani, terveiset Mikolle ja vielä kerran onnittelut! 🙂
Toiveena tällä kertaa oli vegaaninen ja tummaa suklaata sisältävä herkku. Ohjeen ja idean otin Fazerin sivuilta, senverran tein omiani että muutin kakun myös gluteenittomaksi jotta se kävisi kaikille läsnäoleville juhlijoille. Soijaa kakku sisältää mutta muuten se taitaakin olla aivan kaiketon- kakku! 🙂 🙂

24 cm irtopohja vuoka

Pohja:

175g Fazer muumi kuvio keksejä (Tai kuten minä 200g Semperin glut. , maidoton, ja munaton kaurakeksi)
75g Sunnuntai maidoton leivontamargariini

Täyte:

6 dl Alpron soijavispiä
350 g Maidotonta suklaata
20 kpl Marianne karamellejä

Kuorrute ja koristelu:

1 1/2 dl Alpron soijavispiä
50g maidotonta suklaata
15-20 Marianne karkkia koristeluun

Tee näin:
Vuoraa irtopohja vuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.

Jpeg


Murskaa karamellit valmiiksi.

Hienonna silppurilla tai kaulinta apuna käyttäen pohjaan tulevat keksit pieniksi muruiksi. Sulata rasva.
Yhdistä keksi murut ja rasva tasaiseksi massaksi ja levitä irtopohja vuoan pohjalle.
Vatkaa soijavispi kuohkeaksi vaahdoksi, sulata suklaa ja yhdistä suklaa sula soijavispi vaahtoon. Lisää vaahdon joukkoon marianne murskaa 20 karamellin verran.
Kaada suklaavaahto irtopohjavuokaan, tasoita pinta ja laita jääkaappiin ainakin 3-4 tuntia mielellään vaikka yön yli.
Mittaa kuorrutteen soijavispi kattilaan ja lämmitä se kiehumispisteeseen mutta älä keitä vaan siirrä ajoissa pois kuumalta levyltä.
Paloittele suklaa kuumaan vispiin ja hämmentele hiljalleen niin että suklaa sulaa. Sekoita tasaiseksi.
Jähdytä ja kaada kakun päälle. Kuorrute saa valua kakun reunojen yli.
Koristele kokonaisilla ja murskatuille marianne karkeilla.
Siirrä kylmään odottamaan tarjoilua! 🙂

VINK VINK! Täytettä on todella reilusti, eli saat tästä näyttävän korkean kakun. Mikäli hivenen suurennat pohjaa täyte varmasti riittäisi vaikka 27 cm kakku vuoan täytämiseen, jolloin kakusta tulee sitten matalampi.

Ainesosat

Suklaa

Erityisruokavaliot

GluteenitonMaidotonPähkinätönVegaaninen

Kategoriat

Helpot ja nopeatJuusto- ja hyydykekakutSyntymäpäivät

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20230323_163028_400x400.jpgmari-johannaSyötävä sammal
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20220404_180448_400x400.jpgmari-johannaGeisha-vadelma leivokset
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200903_220501_400x400.jpgmari-johannaBOSDAL-pulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200629_121024_400x400.jpgmari-johannaKinkku-pasta salaatti
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200413_120811_400x400.jpgmari-johannaVegaaninen pääsiäispasha
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_creme-brulee-001_400x400.jpgmari-johannaCreme Brulee
4

Kommentit (12)

Loviisa Köykkä
25.11.2022 23:53

KIITOS!

Tämä on aivan huippuhyvää.
Söin pari päivää sitten kahvilassa täydellisen vegaanisen Marianne kakkupalan, ja sen jälkeen olen toivottomasti yrittänyt tehdä kyseisestä kakusta toisintoa. Tämä ihana kakku pääsi hyvin lähellä sitä🥰 Kiitos.

Hanna Tiainen
8.11.2019 16:48

Tuolla nyt jääkaapissa lepäilee huomiseen gluteenittomalla kaurakermalla tehtynä :p

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
8.11.2019 06:21

Hanna: Onnistuu varmasti! Herkullisia hetkiä teille toivotellen!!

Hanna Tiainen
7.11.2019 18:48

Onnistuuko myös gluteenittomalla kaurakermalla??

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
27.9.2017 07:01

Kiva kuulla että kakku maistui! 🙂
Nyt taidan tulla taas myöhässä vastaukseni kanssa, pahoittelut siitä, mutta täytyy siis todeta ettei minulla ole kokemusta juustokakkujen pakastamisesta. Meillä ne ei koskaan pakkaseen asti ehdi ja tämäkin kakku kun lähti veljeni synttäreille joten loppu jäi sinne.
Mutta useimmat juustokakuthan kyllä kuulemma kestävät pakastuksen enkä nyt äkkiseltään keksi mitään, mikä tässä ei pakastusta kestäisi. 🙂

sari1
25.9.2017 21:10

Kiitos, herkullinen viikonloppu oli. Nostelin suklaan vaahdon sekaan ja moussesta tuli rakeisen näköinen mutta koostumus ei kuitenkaan ollut yhtään rakeinen syödessä. Joskus kun käyttää vatkainta, taikina lässähtää ja ”vähenee puoleen”, sen vuoksi nostelin vain sekaan. Voiko tämän kakun pakastaa?

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
23.9.2017 16:40

Siellä ollaan näemmä leivonta puuhissa. 🙂 Kiva kiva. Vastaus tulee nyt varmasti myöhässä, mutta jäähdyttelin suklaan sellaiseksi haaleaksi. Minulla oli käytössä siis sähkövatkain ja kun suklaa oli haaleaa, kaadoin suklaan ohuena nauhana soijavispi vaahdon joukkoon samalla vatkaten varovasti vatkaimen ykkösteholla. Näin minä onnistuin! 🙂
Herkullista viikonlopun jatkoa sinulle! 🙂

sari1
23.9.2017 11:49

Minkä verran sulatettua suklaata täytyy jäähdyttää ennen kuin sen voi lisätä kermavaahdon joukkoon?
Voiko vielä vispata vai vaan nostellaan sekaan?

sari1
11.9.2017 10:45

Kiitos tiedosta! Siirsin tämän resepti kansiooni ja lähiaikoina teen tämän kakun.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
10.9.2017 18:56

Kiitos Kinuskiemo ja Sari1 ! 🙂
Kyllä, suklaata on niin paljon, että se hoitaa hyvin liivatteen tehtävän ja jähmettää kakun. Yksi pussi mariannea riittää vallan mainiosti, siitä riittää vaikka muutama karkki leipurille maistiaisiksikin. 🙂
Kiitos Emo, kerron onnittelut veljelle! 🙂
Ai niin muuten Emo, huomasitkos kun jätin sinulle viestiä tuonne piirakka osioon mustikan poimijan piirakkan kohdalle. Reseptisi oli ahkerassa käytössä viime viikolla töissä. Leipojia oli muutamia… 🙂

Näytä lisää

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa