Kinuskileipomo mari-johanna

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Juusto- ja hyydykekakut,  Syntymäpäivät Nähty 279 kertaa
 
10.09.2017
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Maidoton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Marianne-suklaakakku (veg. + glut.)


Kolme vuotta sitten olin seurannut Kinuskikissan edesottamuksia täällä blogimaailmassa jo hyvän tovin. Silloin toiset Kinuskit saivat minut ympäripuhuttua oman leipomon perustamiseen. Tuolloin avasin leipomoni veljelleni tehdyn 40 vee kakun kanssa ja nyt siis kolme vuotta myöhemmin veljeni pyysi jälleen synttärikakkua ja huomaan että tämä kakku taitaa olla leiponi 100:s resepti.
Veljeni näyttää siis olevan tukevasti mukana leivonta harrastuksessani, terveiset Mikolle ja vielä kerran onnittelut! 🙂
Toiveena tällä kertaa oli vegaaninen ja tummaa suklaata sisältävä herkku. Ohjeen ja idean otin Fazerin sivuilta, senverran tein omiani että muutin kakun myös gluteenittomaksi jotta se kävisi kaikille läsnäoleville juhlijoille. Soijaa kakku sisältää mutta muuten se taitaakin olla aivan kaiketon- kakku! 🙂 🙂

24 cm irtopohja vuoka

Pohja:

175g Fazer muumi kuvio keksejä (Tai kuten minä 200g Semperin glut. , maidoton, ja munaton kaurakeksi)
75g Sunnuntai maidoton leivontamargariini

Täyte:

6 dl Alpron soijavispiä
350 g Maidotonta suklaata
20 kpl Marianne karamellejä

Kuorrute ja koristelu:

1 1/2 dl Alpron soijavispiä
50g maidotonta suklaata
15-20 Marianne karkkia koristeluun

Tee näin:
Vuoraa irtopohja vuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.

Jpeg


Murskaa karamellit valmiiksi.

Hienonna silppurilla tai kaulinta apuna käyttäen pohjaan tulevat keksit pieniksi muruiksi. Sulata rasva.
Yhdistä keksi murut ja rasva tasaiseksi massaksi ja levitä irtopohja vuoan pohjalle.
Vatkaa soijavispi kuohkeaksi vaahdoksi, sulata suklaa ja yhdistä suklaa sula soijavispi vaahtoon. Lisää vaahdon joukkoon marianne murskaa 20 karamellin verran.
Kaada suklaavaahto irtopohjavuokaan, tasoita pinta ja laita jääkaappiin ainakin 3-4 tuntia mielellään vaikka yön yli.
Mittaa kuorrutteen soijavispi kattilaan ja lämmitä se kiehumispisteeseen mutta älä keitä vaan siirrä ajoissa pois kuumalta levyltä.
Paloittele suklaa kuumaan vispiin ja hämmentele hiljalleen niin että suklaa sulaa. Sekoita tasaiseksi.
Jähdytä ja kaada kakun päälle. Kuorrute saa valua kakun reunojen yli.
Koristele kokonaisilla ja murskatuille marianne karkeilla.
Siirrä kylmään odottamaan tarjoilua! 🙂

VINK VINK! Täytettä on todella reilusti, eli saat tästä näyttävän korkean kakun. Mikäli hivenen suurennat pohjaa täyte varmasti riittäisi vaikka 27 cm kakku vuoan täytämiseen, jolloin kakusta tulee sitten matalampi.