Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mari-johanna

Mansikka-ranskanpastilli jäätelökakku

25.7.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_Mansikkajäätelö-002_600x600.jpg

Olen aina kuvitellut, että kotitekoiseen jäätelön tekoon tarvitaan jäätelökone.
Leipomo Nuuniaanan nurkkaus julkaisi toukokuussa jätski reseptin, josta sitten ymmärsin,
että jäätelöä voi tehdä ilman konettakin. Meidän perhe rakastaa jäätelöä, ja sen jäätelön kokeiltuamme
minä ainakin jäin koukkuun itsetehtyyn jäätelöön. Toki, vähälaktoosista ei ainakaan tämä versio ole,
joten vatsa ei niinkään kiitä, mutta makunystyrät kylläkin kiittivät! 🙂

Tarvitset:
6 dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa
500 g mansikoita (tuoreena tai pakasteena)
(1/2 dl glukoosisiirappia)
2 pussia ranskan pastilleja

Mansikkajäätelö 001

Tee näin:
Murskaa puolitoista pussia pastilleja karkeaksi muruksi monitoimikoneella. Pastillit ovat siksi lujaa tekoa
että kone ja korvat huusivat hoosiannaa, pidä siis koneesta kiinni, ettei se lähde omille poluille. Säästä
puolikas pussi koristeluun.
Soseuta sitten mansikat.
Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi.
Sekoita kermavaahdon sekaan mansikkasurvos, kondensoitu maito, pastilli murut ja glukoosi siirappi mikäli sitä käytät.
Sekoita hyvin, pastillit meinaavat painua pohjaan, ja kaada seos jäädyke vuokaan tai mihin tahansa rasiaan missä aiot
jäätelön jäädyttää.
Laita jäätelö pakkaseen ja anna olla siellä 4-5 tuntia tai kuten minä tein yön yli.
Ota valmis jäätelö huoneen lämpöön hetki ennen tarjoilua.
Mikäli teet jäätelön kakun malliseksi kuten minä, pistä jäädykevuoka ihan hetkeksi lämpimän valuvan veden alle ja kumoa sitten
kakku tarjoilualustalle. Silloin jäätelö irtoaa kauniisti vuoasta.
Koristele karamelleilla ja nauti.
VINKKI! Meillä tuli sitten kakkua syödessä idea, että koska pastillit todella pyrkivät painumaan jäätelömassan pohjalle
sitä sekoitellessa, niin voihan kokeilla tehdä niinkin, että kokoaa kakun tiikerikakku maisesti. Eli ensin vuokaan osa mansikka
massasta, sitten kerros pastillimuruja ja lopuksi päälle loput mansikka massat.

Mansikkajäätelö 003

Ainesosat

Mansikka

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Kategoriat

JäätelökakutKesäLapsetMuuta makeaa

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20230323_163028_400x400.jpgmari-johannaSyötävä sammal
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20220404_180448_400x400.jpgmari-johannaGeisha-vadelma leivokset
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200903_220501_400x400.jpgmari-johannaBOSDAL-pulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200629_121024_400x400.jpgmari-johannaKinkku-pasta salaatti
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200413_120811_400x400.jpgmari-johannaVegaaninen pääsiäispasha
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_creme-brulee-001_400x400.jpgmari-johannaCreme Brulee
4

Kommentit (4)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
26.7.2015 23:27

Kiitos nalamuru! Vuoka taitaa olla tupperin. Itse olen tainnut saada sen kummitädiltäni joka totesi aikanaan,että ota sinä tämä kun enemmän teet! 🙂

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
26.7.2015 17:43

Näyttääpä hyvältä ja ranskanpastillit ja mansikka tuovat varmasti herkullisen maun jäätelöön. Minulla tuli niin lapsuuden muistot mieleen tästä sinun jäätelö mallista 🙂 Äidilläni taitaa olla samanlainen jäädykevuoka ja sillä hän on tehnyt herkullista vadelmajäädykettä kesän vieraiden kestitykseen.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
26.7.2015 09:07

Kiitos jensku! Ai niin se jäi mainitsematta, että itse en laittanut glukoosi siirappia ja silti koostumus oli mielestäni oikein hyvä. Eli oikeaa jätskiä muistutti ainoo vaan että mansikka maistui ihanasti enemmän! 🙂

jjjeen
Kinuskileipomo jjjeen
25.7.2015 23:56

Kuulostaapa hyvältä ja näyttää myös 🙂 Käytitkö itse glukoosisiirappia? Tuliko tällä ohjeella ns. oikean jätskin koostumus, ettei hileinen? 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa