Kinuskileipomo mari-johanna

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Pizzat, voileivät, iltapalat Nähty 165 kertaa
 
08.10.2017
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Maidoton,  Pähkinätön

Lämpimät tonnikala leivät


Minullahan on ollut jo usean vuoden ajan 2 tehokasta oppipoikaa ja apuleipuria keittiössä häärimässä. Nyt vanhempi näistä kahdesta aloitti kokki opinnot ja nuorempi meni ylä asteelle joten köksä tunnit alkoivat. Voitte varmasti kuvitella miten minua nyt hellitään. Nuorempi on köksä tunneistaan aivan innoissaan johtuen varmasti osittain myös ionveljen ammatin valinnasta.
Kuluneella viikolla köksän tunnilla oli tehty sosekeittoa ja näitä tonnikala leipiä. Leivät meille tehtiin uudestaan kotona jo perjantai illan iltapalaksi. Hieman erilainen ohje ja voi vietävä että olivat hyviä.
Opettaja oli heijastanut taululle ohjeen jostain köksän kirjasta josta nuorella leipurilla ei tähän hätään tietoa ollut. Yritän siis selvittää alkuperäis ohjeen tänne myöhemmin, mutta sitä odotellessa, kokeilkaa ihmeessä helppoa ja herkullista ilta palaa. Maistuis varmaan meinaan sullekin! 🙂
22.10 lisäys: Nyt vihdoin muistin tulla lisäämään, että alkuperäinen leipä ohje löytyy seitsemäs lyuokkalaisille suunnatusta kirjasta” kotitalous taiturit. ”

Tällä ohjeella saat 6 kpl valmiita leipiä
Tarvitset:

6 palaa täysjyvä paahtoleipä siivua
ketsuppia tai tomaattipyrettä
Majoneesia
2 pientä tomaattia
2 prk tonnikalahiutaleita ( a 185g)
2 kananmunaa
juustoraastetta
Hyppysellinen suolaa, pippuria ja yrttimaustetta

Tee näin:
Levitä uunipellin päälle leivinpaperi ja laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Valuta tonnikaloista neste pois lävikössä.
Laita leivät pellille ja levitä ketsuppi leipien päälle.
Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi.
Riko kulhoon munat ja vatkaa rakenne rikki sekä lisää majoneesi, tomaattipalat ja juustoraaste.
Lisää kulhoon vielä mausteet ja sekoita massa.
Levitä nyt paahtoleipien päälle ensin tonnikalaa ja kaada siteen päälle muna-majoneesimassaa.
Työnnä pelti uunin keskitasolle ja paista leipiä noin 20- 25 min.
Tarjoa kylmän maidon, teen tai kaakaomukillisen kanssa!

VINKKI! Saat ohjeesta helposti gluteenittoman vaihtamalla leivät gluteenittomiin leipäsiivuihin. Tällöin valmiita leipiä tulee varmasti enemmän mikäli leipäsiivu on pienempi.
Saat ohjeesta myös maidottoman vaihtamalla juustoraasteen maidottomaan vege-juustoon.

PS. Pahoittelut ohjeen epätarkkuudesta majoneesin ja ketsupin kohdalla. Tarkkaa aine määrää ei ollut tiedossa, koska nuori iltapalan tekijä muisteli ohjeen mutu- tuntumalla.
Töräytimme kyseisiä aineita sen mukaan mikä hyvältä tuntui ja näin saimme hyvää aikaa. 🙂