Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mari-johanna

Kinkkujuustosarvet

18.4.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_kisakatsomo-004_600x600.jpg

Kinkkujuustosarvet ovat kiva välipala koululaiselle tai mukava iltapala koko perheelle.
Saat tällä ohjeella 4 isompaa tai 8 pienempää sarvea joten tuplataikinan teko ei ole hullumpi idea.
Taikina on itsessään kananmunaton. Täytteeseen lisäsin munaa sidosaineeksi mutta voit hyvin jättää
kananmunan täytteestä pois ja kun paistovaiheessa et voitele sarvia munalla niin tämä ohje käy
siis myös kananmunatonta ruokavaliota noudattavalle. Nämä sarvet soveltuvat vähälaktoosista ruokavaliota
noudattavalle, koska itse teen kaiken vähälaktoosisena, mutta kermaviilin ja juuston ja rasvan mukaan
saat näistä myös ihan tavallisia sarvia.

Tarvitset:
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 dl Myllyn paras kaurahiutaleita
50g margariinia
200g kermaviiliä

Täyte aineet:
1 kananmuna
1 1/2 dl juustoraastetta
75 g kinkkusuikaleita
Basilikaa oreganoa ja pippuria pikku hyppysellinen

Tee näin:
Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää pehmeä rasva.
Lopuksi sekoita taikinan sekaan kermaviili.Erillistä
vaivaamista ei tarvitse tehdä. Laita taikina jääkaappiin
noin 1/2 tunniksi lepäämään.
kisakatsomo 002
Levitä jauhoa leivinalustalle reilusti, silloin taikinan työstäminen
on helpompaa.Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse taikina pallosta
pyöreä ”lettu”. Jaa taikina pizzakiekolla tai veitsellä joko 4 tai 8
osaan.
Tee tässä välissä täyte eli sekoita juustoraaste kinkku mausteet ja muna
keskenään.Levitä sitten taikina kolmion kapeaan kärkeen nokare täytettä
ja kieritä kolmio rullalle. voit hieman halutessasi taivuttaa rullaa kaareelle
jolloin siitä tulee sarvi/ croisant mallinen.
kisakatsomo 003
Siirrä sarvet uunipellille voitele munalla ja paista uunissa 225 asteessa 15 minuuttia

[myllynparas]

Kategoriat

Muut suolapalatPizzat, voileivät, iltapalatTaikinatYhteistyöreseptit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20230323_163028_400x400.jpgmari-johannaSyötävä sammal
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20220404_180448_400x400.jpgmari-johannaGeisha-vadelma leivokset
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200903_220501_400x400.jpgmari-johannaBOSDAL-pulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200629_121024_400x400.jpgmari-johannaKinkku-pasta salaatti
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200413_120811_400x400.jpgmari-johannaVegaaninen pääsiäispasha
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_creme-brulee-001_400x400.jpgmari-johannaCreme Brulee
4

Kommentit (4)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
19.4.2015 18:42

Kiitos jälleen Emo! Nyt mulla vuorostaan nousee täällä kauraporkkana sämpylä taikina,toivottavasti myös se vielä näkee päivän valon!
No,eno kuin eno mitäs sillä väliä,yhtä hyviä kaikki! 🙂 Joo olen käynyt ihailemassa tuota kalakakkua kyllä,vertaansa vailla. Minun oma kalamieheni,13 v. poikani saapui juuri tänään kala reissulta kummisedän luota ja tuomisina oli siikaa! Nam! Kala homissa en ole yhtä hyvä kuin leivonnassa joten nyt täällä pohdin,miten tuon herkun valmistan!

Kinuskiemo
19.4.2015 14:41

Itse olen kyllä sitä mieltä, että monesti sämpylöissä ja pasteijoissa ja sen tyyppisissä leivonnaisissa ”käden jälki” saa näkyä. Kotoisuus lisää herkullisuuden tuntua. Hyvä, että laitoit kuvan.

Enot ovat tosiaan parhaita! 🙂 Vielä tuosta tarinani enosta. Tytöillä ei tarkkaan ottaen ole enoa. Kyseinen eno on Kinuskikissan eno, siis tyttöjen isoeno. Suurpiirteisesti puhumme vain enosta. Jossain vaiheessa täytyy selventää tytöille näitä sukulaisuuden koukeroita. 😉

Samaiselle Risto-enolleen Kinuskikissa teki Kalamiehen onnenkakun:
http://www.kinuskikissa.fi/kalamiehen-onnenkakku/

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
19.4.2015 08:15

Kiitos Emo! Kyllä vaan meinasi tämä kuva jäädä julkaisematta kun katselin uunissa olevia sarviani. En ole tainnut tehdä sarvia sitten kuin viimeksi koulun kotitalous tunneilla joten olivat mielestäni vähän onnettoman näköisiä. Mutta täytyy ajatella,että maku on pääasia!

Kinuskiemo
18.4.2015 22:25

Nuo pienemmät sarvet ovatkin käytännöllinen koko, jos tarvitsee esim. pikku suolaista kahvipöytään, jossa on ehkä muutakin suolaista ja useammanlaista makeaakin tarjolla. Iso koko sitten, kun on niukempi tarjoilu. Mutta kaksinkertainen annos kannattaa tosiaan pitää mielessä. Jos jotain jää, niin hukkaan ei mene. Pakastaminen onnistuu hyvin.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa