Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mari-johanna

Joulupöydän suklaamousse

2.1.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_Joulukalenteri-2016-030_600x600.jpg

Monen perheen jouluun kuuluu varmasti suklaa muodossa jos toisessa, niin myös meidän. Vaikka toisaalta hyvän jouluaterian jälkeen kun on syönyt kalaa, kinkkua, ja laatikoita on vatsa aivan pullollaan, niin olemme kyllä todenneet, että jälkiruoalle löytyy aina tilaa…. 🙂 Ehkä se jälkkäri menee kokonaan eri mahaan kuin kinkku….
Tämän ohjeen sain joitain vuosia sitten vanhalta työkaverilta ja nyt siitä on muodostunut meidän perheen suosikki! Myös emännän (eli minun) suosikki se on siksi, että voit tehdä jälkkärit jo aatonaattona valmiiksi vaikka koristelua myöten ja sitten vain juhlalounaan jälkeen tarjoilet sen herkkusuille.

Tästä määrästä saat 4 jälkiruokakippoa.

2 liivatetta
1/2 dl maitoa
75g suklaata
1 kananmuna
1 rkl sokeria
1 1/2 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun pieni määrä kermaa, muutama joulupipari ja suklaapala

Tee näin:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi sekä vatkaa toisessa kulhossa muna ja sokeri vaahdoksi.
Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää paloiteltu suklaa maitoon. Sekoita niin että suklaa sulaa maidon sekaan
tasaiseksi.
Puserra liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatteet kuumaan suklaamaitoon.
Sekoita suklaaseos muna-sokeri vaahtoon.
Yhdistä nyt vatkattu kermavaahto suklaa muna vaahtoon.
Jaa seos neljään jälkiruokakulhoon ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
Vatkaa nyt vielä pieni määrä kermaa ja pursota ruusuke moussen päälle. Koristele pipari muruilla ja suklaa rouheella.
Voit toki jättää koristelun tarjoiluhetkeenkin.

Joulukalenteri 2016 031

VINKKI! Saat jälkkäristä helposti maidottoman kun vaihdat maidon manteli/kaura tai soijamaitoon kerman vastaavaan kasvisperäiseen
tuotteeseen sekä suklaan Brunbergin 53% suklaaseen. Mousse itsessään on myös gluteeniton, mikäli jätät koristelusta piparin pois tai vaihdat sen
gluteenittomaan joulupipariin.

Joulukalenteri 2016 033

Tämän reseptin myötä leipomo Mari-johanna haluaa toivottaa kaikille kinuskikavereille piparilta tuoksuvaa, kulkusilta kuulostavaa ja lämmintä joulumieltä!!

Erityisruokavaliot

GluteenitonMaidotonPähkinätön

Kategoriat

JälkiruoatJouluMakeat piirakat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20230323_163028_400x400.jpgmari-johannaSyötävä sammal
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20220404_180448_400x400.jpgmari-johannaGeisha-vadelma leivokset
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200903_220501_400x400.jpgmari-johannaBOSDAL-pulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200629_121024_400x400.jpgmari-johannaKinkku-pasta salaatti
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200413_120811_400x400.jpgmari-johannaVegaaninen pääsiäispasha
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_creme-brulee-001_400x400.jpgmari-johannaCreme Brulee
4

Kommentit (3)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
19.12.2016 21:40

Kiitos Kinuskiemo ja Maris! Vai on tutun näköisiä tonttuja, hassu sattuma!
Me pikkuveljeni kanssa saimme näitä tonttuja aina lapsena lahjaksi ja niin niitä sitten kertyi pienen armeijan verran.
Muistan lapsuudesta nuo tontut, kuinka ne joka joulu aina kaivettiin esiin ja siitä alkoi meillä joulun aika. 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
19.12.2016 17:46

Näyttää suussasulavalta ja varmasti sitä onkin! Minä tässä yritän muistella, että olenkohan koskaan tehnyt suklaamoussea. Ja vähän nolona pitää myöntää, että en vissiinkään. Ainakaan jälkiruoaksi. Suklaakiisseliä meillä oli lapsuudessa kotona äidin tekemänä ja myöhemmin myös itseni, mutta suklaamoussesta ei muistijälkiä löydy. Täytyy tämä asia korjata ja kokeilla joskus tätä ohjettasi!
Oikein hyvää joulua sinullekin sekä koko perheellesi!

Kinuskiemo
19.12.2016 10:07

Nyt ollaan kilttejä, tätä luukkua vartioivat tomerat tontut. Luen kiltisti ja huomaan, että luukusta tuli herkullinen resepti ja yksi iso oivallus! Tuli järkeenkäypä selitys jokajouluiselle jälkiruokapäivittelylle. Pitäisikö ollenkaan tehdä jälkiruokaa? Kuinka kukaan jaksaa ahtaa vatsaansa enää mitään, kun se jo täynnä kinkkua ,kalaa, laatikoita ja rosollia? Aivan turhaa pähkäilyä, sinä kerrot. Jälkiruualle on oma vatsa! Siispä tartutaan tähän mainioon aattotohinoita helpottavaan reseptiin! Suussa sulava suklainen jälkkäri odottaa etukäteen valmistettuna jääkaapissa kulhoissaan!

Sinulla on tuossa jo aattoa odottamassa hauskoja ja tutun näköisiä tonttuhahmoja, tai oikeastaan joulupukkeja taitavat olla. Vuoden aikana säilössä kangistuneet jäsenet onkin nyt korkea aika vetreyttää, että ollaan sitten iskussa H-hetkenä. Saman näköisiä tonttuhahmoja, joilla on ikää kunnioitettava määrä (siis joiden ostosta on aikaa!!), löytyy meidänkin varastoista. Pitääkin saman tien ottaa tonttulaatikko esiin ja päästää nuo jouluhahmot jo ”jaloittelemaan”.

Oikein ihanaa joulua sinulle ja koko perheellesi! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa