Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mari-johanna

Iloleipurin kauramustikka torttu

9.7.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20160709_180214_600x600.jpg

Sain tämän iloleipurin piirakkavuoan osana Myllynparhaan palkintoa osallistuessani täällä suklaataikina tempaukseen.
Vuoan mukana tuli ohje, jota sitten oli pakko lähteä tänään testaamaan, kun kävimme hieman mustikka metsällä.
Vuoka toimi mainiosti ja mikä maistuisikaan paremmalle kuin piirakka itse kerätyistä mustikoista. Nam! 🙂
Tämä helppo ja nopea sekä maukas resepti on siis iloleipurin ja lisää maistuvia ohjeita voit käydä katsomassa
www.iloleipuri.fi

Pohja:

100g margariinia
0.75 dl sokeria
1 muna
3 dl kaurahiutaleita
0.5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Täyte:

4 dl mustikoita
(1 dl vadelmia) minulla ei vattuja ollut, ja toimi niinkin.
0.5 dl sokeria

Tee näin:

Sekoita pehmeä rasva ja sokeri keskenään, lisää huoneen lämpöinen muna.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja sekoitat ne taikinan sekaan.
Levitä taikina voideltuun vuokaan ja ripottele marjat pinnalle.
Paista torttua 175 asteessa 30 minuuttia.
Ripottele sokeri tortun päälle heti paiston jälkeen.

Tarjoa sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

20160709_144017

Tein samalla ohjeella toisenkin piirakan vanhemmille viikonlopun iltaherkuksi, ja vaikka käytössäni ollut sydän vuoka on varmasti
iloleipurin vuokaa pienempi (silmämääräinen arvio) taikina määrä oli aivan passeli. Sydän vuokaan laitoin marjoja noin desin vähemmän kuin
iloleipurin vuokaan.

Ainesosat

Mustikka

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

KesäMakeat piirakat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20230323_163028_400x400.jpgmari-johannaSyötävä sammal
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20220404_180448_400x400.jpgmari-johannaGeisha-vadelma leivokset
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200903_220501_400x400.jpgmari-johannaBOSDAL-pulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200629_121024_400x400.jpgmari-johannaKinkku-pasta salaatti
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200413_120811_400x400.jpgmari-johannaVegaaninen pääsiäispasha
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_creme-brulee-001_400x400.jpgmari-johannaCreme Brulee
4

Kommentit (2)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
10.7.2016 07:49

Kiitos Maris! Joo kyllä maistui hyvälle jäätelön kanssa. 🙂
Ohjeessahan on etupäässä kauraa,vain vähän jauhoja,joten suutuntuma oli melko rapsakka. Meillä esimerkiksi jälkikasvu joka tykkää enemmän muropohja tyylisistä piirakoita, sanoi heti että mistä tämä on tehty. Toki varmasti suhdetta voisi halutessaan hieman muuttaa, mutta aikuiseen makuun tämä oli kyllä oikein hyvää! 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
9.7.2016 19:44

Voi että, kesän eka mustikkapiirakka on ihan parasta!
Minäkin sain tuon vuoan, ja huomasin tämän ohjeenkin. Tässä ohjeessa ne kesän ekat itse kerätyt mustikat pääsevät varmasti oikeuksiinsa. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa