5.12.2013
10 viipaletta saaristolaisleipää
Täyte:
3 dl kuohukermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 100g piparjuuri-lohituorejuustoa
⅓ tl valkopippuria
1,5 rkl sitruunamehua
hieman raastettua sitruunankuorta
pari kolme kevätsipulin vartta
noin 1/2-1 dl kapriksia, maun mukaan
n. 400g kylmäsavukirjolohiviipaleita
¾ dl tillisilppua
Koristeluun:
salaatinlehtiä
tilliä
Vuoraa neliskanttinen leipävuoka tai kahvikakkuvuoka (tilavuus noin 1,5 litraa) kelmulla. Ota leipäviipaleista muotilla kuvioita. Aseta kuviot vuoan pohjalle.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuustot, valkopippuri ja sitruunamehu sekä sitruunankuori.
Hienonna sipuli, kaprikset ja kirjolohiviipaleet. Sekoita silput tuorejuustovaahtoon.
Lusikoi täytettä vuokaan ensin varoen kuvioiden päälle, jotta ne pysyvät paikoillaan. Kaada sitten loput täytteestä.
Leikkaa leipäviipaleista sopivia paloja ja aseta ne kerrokseksi täytteen päälle.
Anna kakun jäätyä pakastimessa seuraavaan päivään. Ota kakku noin tunti ennen tarjoilua huoneenlämpöön. Kumoa tarjoiluvadille salaatinlehtien ja tillinoksien päälle.
Vinkki: Jos leipäkuviot ovat jäätyneet hieman kohmeisiksi, rapsuta jäähileet pois. Näin kuviot tulevat kauniisti esiin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä