Kinuskileipomo Mankiainen

Kategoria: Helpot ja nopeat Nähty 1806 kertaa
 
04.04.2017
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Kinuskinen mustikkapiirakka


Näköjään taas yksi mustikkaresepti, mutta minkäs teet, kun pakkasesta löytyi vielä mustikoita! Kinuskikissan Mustikkahertta on yksi suosikeistani, ja siitähän tämäkin idea lähti. Jääkaapissa kun oli vielä purkki uutta kinuskituorejuustoa – ai nam, mikä yhdistelmä! 🙂

Pohja

150 g voita
1,25 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita

Täyte

1 pss Vanhanajan vaniljakastikejauhetta (Blå Band)
2 dl maitoa
200 g kinuskituorejuustoa
125 g mascarponea
(40 g valkosuklaata)
300 g mustikoita
1 rkl perunajauhoja

Sekoita täytteen vaniljakastikejauhe ja maito, ja laita kylmään tekeytymään. Vaahdota pohjan voi ja sokeri, vatkaa muna joukkoon. Sekoita jauhot ja kaurahiutaleet ja lisää muutamassa erässä voisokerivaahtoon. Voitele piirakkavuoka ja levitä pohjataikina vuokaan pohjalke ja reunoille.

Ota vaniljakastike tekeytymästä sekoita joukkoon tuorejuusto ja mascarpone (ja valkosuklaa, jos haluat). Levitä pohjan päälle. Sekoita perunajauhot mustikoihin ja levitä täytteen päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa 40-45 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ja nauti!

Vinkkejä:
– Toimii myös ilman mascarponea, mutta se tuo täyteläisyyttä täytteeseen
– Kokeile myös muita marjoja. Esimerkiksi raikkaat vadelmat ja kirpeät puolukat toimivat aina kinuskin ja vaniljan kanssa.