Kinuskileipomo mamma1

Kategoria: Muuta makeaa Nähty 1350 kertaa
 
17.02.2017
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Mansikkasuukot


Ystävänpäivän suukkoja on ihana antaa ja saada

3 valkuaista
1 dl hienoa sokeria
1½ dl mansikkatomusokeria
½ tl vaniljasokeria
n 10 kpl gluteenittomia kaurakeksejä
200 g gluteenitonta tummaa suklaata
1½ tl ruokaöljyä

Sekoita mansikkatomusokeri ja hieno sokeri keskenään
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää mansikkasokeriseosta vaahtoon vähän kerrallaan
Vaahto on valmista kun kulhon kääntää ylösalaisin ja vaahto pysyy kulhossa (tämä on minulle aina yhtä jännä vaihe saanko marenkihunnun ylleni, hih)
Mausta vaniljasokerilla
Laita uuni lämpiämään
Lado keksit leivinpaperin päälle uunipellille
Pursottele keksien päälle marengista kekoja
Paista 150 C uunissa n 6-7 min, marenki on valmis kun sen pinta tuntuu hieman kiinteältä

Anna marenkien jäähtyä
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, lisää öljy ja sekoita hyvin
Anna suklaan jäähtyä hieman ja kasta marengit sulatettuun suklaaseen

Laitoin valmiit suklaasuukot tekeytymään jääkaappiin, mutta parin tunnin kuluttua osa oli jo mystisesti kadonnut