Kinuskileipomo mamma1

Kategoria: Makeat piirakat Nähty 1576 kertaa
 
20.02.2017
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Juustokakku uunissa


Vaihtelun vuoksi uunissa paistettua juustokakkua

1 pkt gluteenittomia Digestive keksejä
6 rkl sulatettua voita
2 rkl sokeria

Rouhi keksit, lisää sokeri ja viimeisenä rasva, painele keksimurska irtopohja-vuoan (24 cm) pohjalle. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat kevyesti

Täyte:

2 pkt Philadelphia tuorejuustoa,  maustamatonta
2 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
vajaa 1/4 tl suolaa
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi omassa kipossa, vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää juustot sokerimunaseokseen ja sekoita varovasti.
Lisää tähän seokseen vaahdotettu kerma, suola ja vaniljasokeri, sekoita varovasti.

Paista ensin 10 min. 225 asteessa,  jonka jälkeen laske uunin lämpötila 100 asteeseen ja paista tunti. Paista uunin alatasolla.
Anna jäähtyä vuoassa n. 10 min ennen kuin siirrät kakun tarjoiluvadille.

Teen yleensä lisukkeeksi mansikka- tai vadelmamelbaa. Tässä kuvan juustokakussa on kotimaisia vadelmia.