Kinuskileipomo mamma1

Kategoria: Täytekakut Nähty 794 kertaa
 
09.06.2017
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Gluteeniton Överikakku


Juhlistettiin työkavereiden kanssa … Ajattelin, eihän tätä kukaan ota isoa palaa kerrallaan, kun on voita, sokeria, kermaa… aaaaah, makoisaa oli 🙂

Pohja:
4 dl gluteenittomia jauhoja (käytin 3 dl perunajauhoja ja 1 dl gluteenittomia jauhoja)
250 g voita (käytin norm.suolaista)
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
2½ dl sokeria
1 dl maitoa

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet, lisää jauhot taikinaan vähitellen, lisää lopuksi maito ja sekoita tasaiseksi.
Kaada 20 cm voideltuun vuokaan (halutessasi korppujauhota), tasoita pinta ja paista uunin alatasolla n 50 min / 175C. Jäähdytä kakku, leikkaa kolmeen osaan ja täytä välit. Laitoin kakun pakastimeen noin tunniksi, jonka jälkeen kuorrute oli helppo levittää kakun päälle. Ja sitten vain överikoristeet päälle oman maun mukaan.

Täyte:
2 rs mustaherukkatuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita notkistettu tuorejuusto sekaan, laita jääkaappiin odottelemaan.

Kuorrute:
200 g voita
2½-3 dl mansikkatomusokeria tai kaakaotomusokeria
1 tl vaniljasokeria tai vaniljaesanssia (tai mitä kaapista sattuu löytymään)
Vaahdota voi ja lisää tomusokeria joukkkon vähän kerrallaan. Lisää lopuksi vaniljasokeri.

Kostutus:
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Koristelu:
karkkeja, marenkia, macaronseja …