Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Makujen Maailma

Omena-Vanilja kakku

30.9.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18906_IMG_1039_600x600.jpg

Vetopohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Uuni 200 astetta, 6-8 min

Omenahillo:
500 g kuorittuja omenoita
½ dl vettä
1½ dl hillosokeria
1 kanelitanko
½ sitruunan mehu

Kattila, 10-15 min

Vaniliatäyte:
2½ dl kermaa
200 g vanilja tuorejuustoa
140 g valkosuklaata (panda)
1½ tl vaniliasokeria

Koristelu:
eri värisiä pastavärejä / elintarvikevärejä
sokerimassa

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Riko huoneenlämpöiset kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon sokeri. Vatkaa seos kuohkeaksi vaahdoksi. Seos on valmista kun pinnalle jää joku kuvio esim. kahdeksikko. Sekoita jauhot sekaisin ja lisää siivilän kautta taikinaan. Sekoita varovasti sekaisin. Kaada taikina uunipellille ja levitä tasaisesti. Paista uunin keskitasolla 6-8 min, riippuen uunisi tehosta ja paisto laadusta. Sokeroi toinen leivinpaperi ja kaada valmis pohja sen päälle. Irroita nopeasti pohjan pohjassa oleva leivinpaperi. Anna jäähtyä.

IMG_1028

Valmis pohja.

Valmista omenahillo. Kuori ja pilko omenat, poista myös siemenet. Valitse mieluinen kattila ja lirauta vesi kattilan pohjalle ja lisää joukkoon hillosokeri, kiehauta. Lisää omenan palat joukkoon ja kanelitanko sekä sitruunan mehu. Anna seoksen muhia 10-15 min, riippuen palojen koosta.

IMG_1027

Omenat pehmenemässä.

Kun omenat ovat pehmentyneet niin ota pois levyltä ja ota kanelitanko pois (huuhtele kanelitanko niin voit käyttää toisenkin kerran). Soseuta sauvasekoittimella vielä sileäksi. Jos omenat ovat happamia niin lisää sokeria oman maun mukaan. Anna hillokkeen jäähtyä.

Aloita täytteen teko kerman vatkaamisella. Vatkaa kermakuohkeaksi, lisää joukkoon vanilja tuorejuusto. Sulata esim. mikrossa suklaa. Varo kuitenkin polttamasta sitä. Lisää sulanut suklaa seoksen joukkoon ja sekoita. Lisää lopuksi vaniliasokeria. Laita kylmään odottomaan kakun kokoamista.

Kun kaikki on jäähtyneet ja olet valmis käymään kakun kimppuun niin aloita pohjasta muotoilemaan sopivan kokoisia paloja. Kostuta pohjat maidolla. Lisää joka kerrokseen omenahilloa ja vaniljatäytettä.

IMG_1031

Pohja näytti tältä, ei nyt ihan heti uskoisi, että siitä syntyisi omena. Omenahillo on jo lisätty.

Jatka niin kauan kun saat mieluisan korkeuden / muodon. Kun välikerrokset ovat valmiit niin pyöräytä kakku täytteellä kevyesti. Voit vielä veitsen avulla muotoilla kakkua mieleisen muotoiseksi. Kaulitse sokerimassa ohueksi, voit käyttää tomusokeria apuna ja asettele varovasti kakun päälle. Painele paikoilleen. Leikkaa ylimääräiset palat pois. Itse ”liuotin” pastaväriä pieneen vesi määrään, silikoonisella pullasudilla sitten aloin ”maalailemaan” kakkua.

IMG_1042

Vasemmanpuoleinen pikku purnukka on pronssin väristä ”puuteria”, jolla sain omenan kannan tehtyä. Vihreitä käytin lehtien väriin ja näyttää sininenkin päätyneen kuvaan vaikken sitä tällä erään käyttänytkään. Sinisen ja punaisen välissä on keltainen vaikka mustaltahan tuo näyttää. Siinä tuo ulkonäkö pettää. 😉

IMG_1039

Omenani on valmis. Hiukan muhkurainen niin kuin yleensäkkin. 😉

IMG_1050

Sisältä tämänlainen.

IMG_1052

Lautaselta vielä kuva. Valitettavasti en osaa kuvaa kääntää.

Ainesosat

Omena

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutMuuta makeaaTäytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18906_IMG_0934_400x400.jpgMakujen MaailmaKinkkupiirakka
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18906_IMG_0006_400x400.jpgMakujen MaailmaVadelmakakku käärretorttuun
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18906_IMG_0922_400x400.jpgMakujen MaailmaMaailman paras kakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18906_?post_type=kinuski_post&p=28324_400x400.Makujen MaailmaOhraryynirieska
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18906_?post_type=kinuski_post&p=28324_400x400.Makujen MaailmaSuklaakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18906_polka-600x450_400x400.jpgMakujen MaailmaPollkka namuset

Kommentit (3)

Kinuskiemo
1.10.2015 20:20

Onneksi inspiraatio iski! Tuli hyvää jälkeä, tuli ihan täydellisen kaunis omena. Jos nyt kukaan sinun lähipiirissäsi ei edelleenkään välitä makeaa maistaa, niin tämän kakun voi antaa olla pelkästään katseltavana ja ihailtavana. Siitä on siihen. Hyvällä silmällä valitsit myös kakun alustan, sinisellä omppu lehtineen pääsee loistamaan. 🙂

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
30.9.2015 15:30

Onpas hauska omenakakku. Kiva idea tehdä omenan muotoon.

Pehmola
Kinuskileipomo Pehmola
30.9.2015 14:48

Olen hirmu haka ottamaan kuvia samalla kun teen. Nimittäin silloin kun tehdään niin ei kuvata, joten näitä on nyt työn lomassa yritetty napsia.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa