Kinuskileipomo Makujen Maailma

Kategoria: Muut suolapalat,  Suolaiset piirakat Nähty 1490 kertaa
 
26.04.2017
 
2 kommenttia

Kinkkupiirakka


Kinkkupiirakka on yksi suolaisista suosikkeistani.

Tämän ohjeen pohja on muistaakseni mitoitettu yhteen gn-vuokaan taikka pariin pyöreään vuokaan. Olen nimittäin töissä tehnyt tällä ohjeella erilaisia suolaisia piiraita.

Pohja:

7½dl vehnäjauhoa
3dl kylmää vettä
150g voita
3tl leivinjauhetta
suolaa (maun mukaan)

Täyte:
200g kinkkua
1 paprikaa
10 kpl kirsikkatomaatteja
juustoa
3dl kermaa
1tl mustapippuria
3 kananmunaa

Paista 200 asteessa, noin 30-40 minuuttia.

Laita kulhoon kaikki pohjan ainekset ja sekoita kiinteäksi taikinaksi. Taikinan voit laittaa hetkeksi kylmään tai aloittaa suoraan työstämisen. Voit asetella vuokaan leivinpaperin ja tasoitella taikinan sen päälle. Halutessasi voit esipaistaa pohjaa noin 10 minuuttia. Lisää täytteet pohjalle. Halkaise halutessasi kirsikkatomaatit ja leikkele paprikasta renkaita. Raasta haluamasi määrä juustoa piirakan päälle. Vispilöi munat ja kerma sekaisin. Lisää joukkoon mustapippuria. Kaada seos piirakan päälle. Laita uuniin paistumaan 200 asteeseen, paista noin 30-40 minuuttia. Kunnes piirakka on kypsä.