3.9.2017
Haluttiin ihana jouluinen appelsiinijuustokakku vielä virittää joten teimme siihen italialaisen marengin. Töhöttimellä vähän väriä ja kakusta tuli ehdottoman herkullinen!
Italialainen marenki:
4 valkuaista
2.5 dl sokeria
1/2 dl vettä
Keitä kunnes 120 astetta. Kun mittari näyttää 115 aloita valk. Vispaaminen. Kaada liemi heti vähän vatkaantuneiden valkuaisten joukkoon, kun lämpömittari näyttää 120 astetta ohuena nauhana. Anna vatkautua, kunnes jäähtyy. Annoksesta tuli reilusti, mutta yleiskoneella ei saa pienempää tehtyä. Levitä kekoina ja koristele!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Onpas kivasti jatkojalostettu kakku! Jouluihmisenä tämä sai todella mieleeni jo joulun…. kyllä se sieltä tulee! Toki sitten on varmaan jo leivottava uusi kakku,tämä on niin herkullisen näköinen että tuskinpa säilyy seuraavaan päiväänkään! 🙂