Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo lottasi

Renessanssi-kakku

23.8.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18812_artikkelikuva1_600x600.jpg

Pohja
Kinuskikissan voi-sokerikakkupohja

Täytteet:
Kahvitäyte
2,5 dl kuohukermaa
4 kpl liivatelehtiä
1 prk(200g) Ehrmannin double coffee-vanukasta
2 rkl sokeria
n. 1dl mustaa kahvia
2 tl vaniljasokeria

Lakkatäyte
2,5 dl kuohukermaa
4kpl liivatelehteä
1,5dl lakkahilloa
n. 1dl vettä

Kostutus
n. 2dl maitoa

Koristelu
n. 2dl kermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
Kinuskikissan valkosuklaamassaa ( Kinuskikissa leipoo s. 36)
Vihreää marsipaania
Valkoista marsipaania
Tummaa suklaata

1. Valmista Kinuskikissa leipoo-kirjassa olevan ohjeen mukaan valkosuklaamassa edellisenä päivänä, jotta massa ehtii jähmettyä tarpeeksi ennen kakun koristelua.
2. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (24cm) ja valmista voi-sokerikakkupohja.
3. Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kolmeen osaan ja kostuta ne maidolla.
4. Aloita täytteiden tekeminen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jaa se kahteen eri kulhoon. Nosta toinen kulho jääkaappiin toisen täytteen työstämisen ajaksi.
5. Laita 4kpl liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Lisää kerman joukkoon kahvivanukas (ilman kermavaahtoa) sekä sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna kahvi kattilassa ja sekoita siihen huolellisesti liivatteet. Kaada ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon.
6. Nosta alimmainen kostutettu kakkukerros takaisin kakkuvuokaan ja kaada täyte varovasti sen päälle. Nosta toinen kerros varovasti täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa reipas tunti.
7. Aloita nyt toisen täytteen työstäminen. Laita 4 kpl liivatelehteä kylmään veteen likoamaan. Lisää kermaan lakkahillo ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Kuumenna vesi ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada tasaisena nauhana lakkaseokseen. Sekoita huolellisesti. Lisää valmis täyte toisen kerroksen päälle ja aseta ylimmäinen kerros täytteen päälle. Jos kakku nousee paljon vuoan yli, voit tukea ja suojata sitä pingottamalla kelmun kakun päälle. Laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi, mielellään yön yli.
8. Sulata suklaa, pursota haluamiasi kuvioita leivinpaperille ja anna niiden kovettua jääkaapissa tai pakasteessa.
8. Kun kakku on hyytynyt, vaahdota kerma ja lisää siihen vaniljakreemijauhe. Sivele se kakun päälle kauttaaltaan ohuena kerroksena. Kauli valkosuklaamassa ja nosta se kakun päälle, tasoita ja siisti kuorrutus. Nosta hetkeksi jääkaappiin kylmenemään ennen muita koristeluja. Tämän jälkeen koristele kakku marsipaanilla ja tekemilläsi suklaakoristeilla.
koriste1artikkelikuva3

Kategoriat

TäytekakutTäytteet

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18812_P1011562_400x400.jpglottasiValkosuklaa-hurmurit
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18812_P1011348_400x400.jpglottasiVappuiset kauradonitsit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18812_P1011257_400x400.jpglottasiRustiikki-leivokset
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18812_P1011141_400x400.jpglottasiMämmikakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18812_P1011091_400x400.jpglottasiMarenkiset toffeepilvet
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18812_P1011076_400x400.jpglottasiKeväinen kinuski-pähkinäkakku
1

Kommentit (2)

lottasi
Kinuskileipomo lottasi
27.8.2014 09:03

Kiitos! Kukat olen tehnyt villiruusu-nimisellä silikonimuotilla valkoisesta marsipaanista, jonka olen maalannut pinkillä pastavärillä ohuen siveltimen avulla. Eri sävyasteet olen saanut tehtyä lisäämällä pastaväriin ihan vähän vettä. Keltainen väri puolestaan on tehty glitterijauheesta, joka on liuotettu kirkkaaseen alkoholiin, jolloin siitä tulee maalimaista. Kun kukat olivat kuivaneet lisäsin vielä päälle keltaista ja vihreää glitterijauhetta elintarvikeliimaa käyttäen. Toivottavasti tästä oli apua, tsemppiä kakun suunnitteluun! 🙂

rusoposki
26.8.2014 22:06

Upean oloinen kakku! Kehittelen juuri 60- synttäreilleni koristelua joka ei teknisesti leivontapuolella ole vahvinta minua, nyt minua kiinnostaa miten ja mistä olet kukat valmistanut? Marsipaanistako ja millä värjäsit punaiseksi?
Itse haluan villiruusun näköiset kukat toiseen kakkuuni, siis haluaisin….sinun kukkasi muistuttavat haluamaani muotoa. (Valitettavasti en voi ommella tai virkata kukkiani kakun päälle!)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa