Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Sokeripulla

Taikakakku

9.2.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_kinuski1_600x600.jpg

020

♦ 4 munaa
♦ 1 rkl vettä
♦ 150 g sokeria
♦ 125 g sulaa voita
♦ 115 g vehnäjauhoja
♦ 500 ml haaleaa maitoa (ettei voi kovetu)
♦ 1 tl vaniljauutetta tai 2 tl vaniljasokeria

Erottele valkuaiset keltuaisista niin, että yhtään keltuaista ei pääse valkuaisten joukkoon. Siirrä valkuaiset puhtaaseen, kuivaan kulhoon ja vatkaa kiinteäksi vaahdoksi. Laita toiseen kulhoon keltuaiset. Lisää sokeri, vesi, vaniljauute tai -sokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää voisula ja jatka vatkaamista kunnes taikina on tasainen. Siivilöi joukkoon jauhot ja sekoita taas taikina tasaiseksi. Lisää maito ja vatkaa taikinaa hyvin. Sekoita varovasti taikinaan käsin valkuaisvaahto. Kaada taikina voideltuun 20 x 20 cm tai Ø 23cm vuokaan (älä käytä irtopohjavuokaa, koska taikina on nestemäinen ja voi valua) ja paista esilämmitetyssä 160°C  uunissa noin 50- 60 minuuttia tai kunnes kakku on päältä kullanruskea. Anna jäähtyä vähintään 3 tuntia. Sirottele päälle tomusokeria ja tarjoa vaikka marjojen tai vaahterasiirapin kera.

Kategoriat

Muut juhlapöydän kakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_juustune_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen piirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_Prantsuse_400x400.jpgSokeripullaRanskalainen omenakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_lusikkaletut_400x400.jpgSokeripullaMuhkeat kevätsipulipannarit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_banaani-mooni-1_400x400.jpgSokeripullaBanaani-unikonsiemenkakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_aronia-1_400x400.jpgSokeripullaMarja-aronia juustokakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_kesäk-1_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen kesäkurpitsakranssi

Kommentit (20)

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
30.9.2016 22:35

Voi harmi, FourMama 🙁 Mutta älä anna periksi. Uskon että toinen kerta onnistut varmasti 🙂

sokeriruusu
30.9.2016 22:02

Hieno! 😊

FourMama
Kinuskileipomo FourMama
30.9.2016 15:33

ei tullu mitään, pelkkää vanukasta 🙁 kuvankin laittaisin mutta kun ei voi 🙁 noh toiset ei vaan oo luotuja leipomaan

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
22.4.2015 17:48

Sitruunanmakuisen saa kun keltuaisten vaahtoon lisätään 1 situunan raastettu kuori ja mehu. En suosittele suklaaversioon 🙂

kukkopilli
Kinuskileipomo kukkopilli
18.2.2014 19:20

Wau! Tuo suklainen versio näyttää kyllä tosi upealta. Pitääpä kokeilla tätäkin ohjetta joku päivä.

soja
Kinuskileipomo soja
18.2.2014 18:45

vautsi!

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
17.2.2014 23:01

Tänään tuli tehtyä suklainen taikakakku 🙂 Kaikki aineet samat paitsi vehnäjauhoja 65g ja tumma kaakaota 50g. Lisäsin kuvan reseptiin!

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
13.2.2014 21:34

voi, kiitos, mariah 160°C se on 🙂

mariah
Kinuskileipomo mariah
13.2.2014 19:31

Vielä vaivaan sen verran, missä lämpötilassa olet kakun paistanut? Kiitos paljon nopeista vastauksista 🙂

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
13.2.2014 16:58

Mulle maistui se samana päivänä jäähtyneenä ja toki seuraavana pävänä on kakku parhaimillaan 🙂

Näytä lisää

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa