Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Sokeripulla

Soufflé kakku

1.1.2018

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_suff_600x600.jpg

pohja:
• 4 kananmunaa
• 150 g sokeria
• 150 g vehnäjauhoja
• kostutukseen n. 2 dl maitoa mihin on sekoitettu 0,5 tlvaniljasokeria

soufflé:
• 5 kananmunaa
• 175 g sokeria
• 100 g huoneenlämpöistä voita
• 100 ml maitoa
• 1 spl vehnäjauhoja
• 8 liivatelehteä kylmään veteen likoon.

kuorrute:
• 5 spl sokeria
• 4 rkl vettä
• 3 rkl kaakaota
• 30 g voita
• 50 g tummaa suklaata

 Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja sekoita lastalla nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun 22-24 cm vuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 180 asteessa (kiertoilma 160°C) 20-30 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt pohja vuoasta ritilälle jäähtymään.
Laita liivatteet likomaan kylmään veteen. Erota valkuaiset keltuaisesta. Lisää keltuaisiin 75 g sokeria 175:stä grammasta. Vaahdota kuohkeaksi. Lisää maito. Sekoita. Lisää vehnäjauho ja sekoita tasaiseksi. Laita kulho vesihauteeseen ja lämmitä seosta välillä sekoittaen 10-15 minuuttia.

Jäähdytä seosta hieman ja sekoita joukkoon voi.
Vatkaa munan valkuaiset ja loput sokerista (100g) kovaksi vaahdoksi niin, että lisäät sokeria vähän kerrallaan vatkatessa (voit lisätä hyppysellisen suolaa). Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata liivatteita n. 3 sekuntia mikroaaltouunissa. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen vaahdotettuun valkuaisiin. Sekoita joukkoon myös keltuaisseos. Sekoita kaikki tasaiseksi ja nosta n. 15 minuutiksi jääkaappiin.
Leikkaa jäähtynyt pohja puoliksi. Aseta rengasvuoka tarjoiluastiaan ja aseta ensimmäinen kakkupohja rengasvuokaan. Kostuta pohja vaniljamaidolla. Levitä täyte tasaisesti pohjalle. Kostuta myös toinen pohja ja laita täytteen päälle. Laita kakku muutamaksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin.
Kuorrutusta varten mittaa kaikki aineet kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua matalalla lämmöllä 5 minuuttia. Jäähdytä hieman ja kuorruta kakku. Koristele oman maun mukaan.

Kategoriat

Täytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_juustune_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen piirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_Prantsuse_400x400.jpgSokeripullaRanskalainen omenakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_lusikkaletut_400x400.jpgSokeripullaMuhkeat kevätsipulipannarit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_banaani-mooni-1_400x400.jpgSokeripullaBanaani-unikonsiemenkakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_aronia-1_400x400.jpgSokeripullaMarja-aronia juustokakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_kesäk-1_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen kesäkurpitsakranssi

Kommentit (9)

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
6.1.2018 09:55

mari-johanna, kiitos !

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
6.1.2018 07:59

Sinun kakkuasi olen ihaillut jo koko viikon, mutta omassa elämässä pientä kiirettä tällä hetkellä,viesti jäänyt laittamatta!
Oletpa taiteillut siis hauskan kakun uutta vuotta varten. Siinä sitä tärkeää hetkeä odotellessa on ollut hyvä ottaa suuri pala kakkua lautaselle ja pistää suut makeaksi! 🙂

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
5.1.2018 22:12

Maris, kiitos! Itse olen käytänyt toffifee-kellotaulua vuodesta 2014 mutta en muista mistä olen löytänyt idean.

maris
Kinuskileipomo maris
5.1.2018 20:28

Komea on kakku! 🤩
Toffifee-kellotaulu on kyllä näppärä homma. Minä taisin nähdä ennen vuodenvaihdetta samanlaisen Kakkumonsterin blogissa. 🙂

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
4.1.2018 12:43

Voi mikä kakku vau! Ihana idea tuo kellon numerot toffifeen päällä ja muutenkin kiva koristelu idea. Ainakaan minä en ole ennen törmännyt kellokakkuun.

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
2.1.2018 22:19

Kinuskiemo, kiitos. Tärkeät numerot ovat toffifeen päällä 🙂

Kinuskiemo
2.1.2018 20:35

Hyvää alkanutta uuttavuotta, Lissy! 🙂

Kello onkin mainio uudenvuodenkakun koristeluidea. Siinä todella konkretisoituu ajatus vuoden vaihtumisesta. Tummalla suklaisella pohjalla kohollaan olevat tärkeät numerot (ehkä suklaanappien tms. pastillien päällä ?) ja viisarit kohtalokkaasti lähestymässä kahtatoista. Koo-oh-ta vuosi vaihtuu!

Kakun tekemisessä on vaiheita, mutta olet selittänyt tarkasti vaihe vaiheelta. Onnistuu kyllä ja tuloksena komea ja herkullinen kakku. Nam! 🙂

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
1.1.2018 18:48

Katariina H , kiitos ja Hyvää Uutta Vuotta kaikille herkkusuille 😉

Katariina H
Kinuskileipomo Katariina H
1.1.2018 18:43

Kaunis kakku! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa