Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Sokeripulla

Silkkinen talkkunavaahto

28.9.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_IMG_6402_600x600.jpg

• 2 dl kuohukermaa
• 1 rkl sokeria
• 200 g kreikkalaista jogurttia
• 4-5 rkl talkkunajauhoja

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon jogurtti ja talkkunajauhot. Nostele tarjoilumaljoihin. Koristele marjoilla, tai hillolla (minä lisäsin pihlajanmarjahyytelöä)

Erityisruokavaliot

LiivatteetonMunatonPähkinätön

Kategoriat

Jälkiruoat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_juustune_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen piirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_Prantsuse_400x400.jpgSokeripullaRanskalainen omenakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_lusikkaletut_400x400.jpgSokeripullaMuhkeat kevätsipulipannarit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_banaani-mooni-1_400x400.jpgSokeripullaBanaani-unikonsiemenkakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_aronia-1_400x400.jpgSokeripullaMarja-aronia juustokakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_kesäk-1_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen kesäkurpitsakranssi

Kommentit (5)

Kinuskiemo
1.10.2017 16:03

Kiitos, Lissy! 🙂

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
1.10.2017 12:33

Kinuskiemo, kiitos. Pihlajanmarjahyytelö respti on otettu Dan Sukkerin sivulta:
Ainekset
2 l (1 kg) pihlajanmarjoja
5 dl vettä
1 kg Dansukker Hillosokeria
(2 rkl konjakkia)
(1 tl roseepippurirouhetta)
Irrota pihlajanmarjat tertuistaan ja poista samalla huonokuntoiset. Huuhtele marjat huolellisesti lävikössä.
Lisää marjat kiehuvaan veteen kattilaan ja keitä hiljalleen 10–15 min.Siivilöi mehu talteen kattilaan. Älä painele marjoja siivilää vasten, jotta saat kirkkaan mehun. Kuumenna mehu ja sekoita siihen hillosokeri. Keitä sekoitellen keskilämmöllä 10 minuuttia.

Minä kyllä hieman painelin marjoja, mutta hyytelö tuli kirkas kuitenkin. Mulla oli 2 kg pihlajanmarjoja ja mehua siitä sain 100 ml vähämmän kun 2 litraa 🙂

Kinuskiemo
1.10.2017 12:13

Jos haluaa valmistaa jälkiruoan perinteisestä suomalaisesta talkkunajauhosta, niin tällä ohjeella herkuttelu varmasti onnistuu. Saa talkkunan terveysvaikutukset kuin huomaamatta maukkaassa muodossa.
Kaapissa minulla on pussukka, jos toinenkin, mutta pakko saada sinne mahtumaan vielä talkkunapussi! Kiitos tästä! 🙂

Mutta miten minä osaan tuon pihlajamarjahyytelön tehdä? Pihlajanmarja on toinen terveellinen asia ja näyttää tuossa päällä niin kauniilta ja herkulliselta. Olisiko sinulla siihen resepti?

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
29.9.2017 21:30

maris, kiitos ja ole hyvää 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
29.9.2017 20:02

Tätä minun pitää saada! Olen taas viime aikoina innostunut käyttämään talkkunaa ja tehnyt omia talkkunapöperöviritelmiäni. Mutta eivät ne omani näin ylellisiä ole olleet. Kiitos ohjeesta! 😊

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa