15.9.2017
pohja:
• 80 g voita
• 30 g tomusokeria
• 140 g vehnäjauhoja
• 1 tl sitruunakuoriraastetta
nypi ainekset ja lisää
• 2 rkl ranskankermaa
Vaivaa taikinaksi ja painele leivinpaperilla vuorattuun n. 24 cm irtopohjavuokaan.
Pistele haarukalla pohjaan reikiä ja paista esilämmitetyssä 200°C uunissa 10 – 15 minuuttia. Ota pohja uunista ja alenna uunin lämpötilaa 160 asteeseen.
mittaa kulhoon:
• 400 g maitorahkaa
• 400 g raejuustoa
• 170 g sokeria
• 10 g vaniljasokeria
• 4 kananmunaa
• 35 g maissijauhoja
vatkaa tasaiseksi ja jaa täyte kahteen osaan
lisää toiseen
• 30 g unikonsiemeniä ja kaada täyte tasaisesti pohjalle
lisää toiseen
• 1 rkl appelsiinikuoriraastetta ja levitä varovasti unikonsiementäytteen päälle
Paista vielä 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
kuorrute:
• 40 g voita
• 80 g tummaa suklaata
Sulata voi ja suklaa kattilassa, sekoita tasaiseksi ja levitä kakun päälle. Laita jääkaappiin tekeytymään n. 2 tunniksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5551 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kinuskiemo, kiitos. Seuraavassa kakussa testaan unikonsiementen sijasta kookoshiutaleita.