Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Sokeripulla

Rahka-pähkinätäytekakku

11.6.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_IMG_3859_600x600.jpg

murotaikina:
– 150 huoneenlämpöistä meijerivoita
– 100 g sokeria
– 1 huoneenlämpöinen kananmuna
– 0,5 tl suolaa
– 0,25 tl leivinjauhetta
– 240 g vehnäjauhoa
väliin:
200-300 g hapanta hilloa (omena, kirsikka, puolukka . . .)
rahkakreemi :
– 250 g huoneenlämpöistä meijerivoita
– 350-300 g tomusokeria
– 500 g maitorahkaa
– n. 50 g maapähkinöitä
koristeluun:
– 150 g maapähkinöitä
– 100 g tumma suklaata

1. Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää vatkaten muna. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos taikinaan. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Jaa taikina kolmeen osaan. Pakka jokainen pala kelmuun ja laita jääkaappiin.
2. Levitä pähkinät leivinpaperille uunipellille ja paahda uunissa 200 asteessa n. 5-8 minuuttia. Pähkinät ovat valmiit, kun pinta on hieman ruskistunut. Pähkinöitä voi pyörittellä astiassa, niin kuoret vähitellen jää pohjalle. Hienonna jäähtyneet pähkinät veitsellä ta minilekkurissa.
3. Kaulitse taikinapalat jauhotetulla pöydällä tai suora leivinpaperilla pyöreiksi levyiksi (halkaisija 24 cm). Nosta uunipellille ja paista 220 asteessa kullanruskeaksi (n.10-12 minuuttia).
4. Vahdota voi kuohkeaksi vaahdoksi (n. 15-20minuuttia). Lisää tomusokeri loppuvaiheessa. Lisää pähkinät (50g) ja maitorahka. Sekoita sen verran, että aineet tasoittuvat.
5. Kasaa kakku suoraan tarjoiluastialle, jotta sitä ei tarvitse enää täytettynä siirrellä. Nosta ensimmäinen pohja tarjoiluastialle. Levitä päälle hillo. Nosta hillon päälle toinen pohja. Levitä pohjalle n 1/3 osa rahkakreemistä. Nosta päälle kolmas pohja ja levitä päälle sekä reunoille loput rahkakreemistä. Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin (n.30min) jotta kreemi jähmettyy.
6. Koristele kakku pähkinärouheella. Painelee pähkinöita kevyesti kreemiin. Paloittele suklaa ja laita palat pienen pussin kulmaan. Tee pussiin solmu ja nosta kahvikuppiin. Kaada päälle kiehuva vesi. Kun suklaa on sulanut leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja tee raitoja kakun päälle.
IMG_3874

Ainesosat

Pähkinä/manteli/nougat

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Kategoriat

Täytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_juustune_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen piirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_Prantsuse_400x400.jpgSokeripullaRanskalainen omenakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_lusikkaletut_400x400.jpgSokeripullaMuhkeat kevätsipulipannarit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_banaani-mooni-1_400x400.jpgSokeripullaBanaani-unikonsiemenkakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_aronia-1_400x400.jpgSokeripullaMarja-aronia juustokakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_kesäk-1_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen kesäkurpitsakranssi

Kommentit (2)

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
13.6.2016 12:43

Kiitos. Lautasella toiseksi viimeinen pala 😀

Kinuskiemo
13.6.2016 00:32

Jälleen leipomossasi käärittiin hihat ja tuloksena herkullisella suklaaristikolla koristeltu kakku. Nam! Eikä kakkusi taaskaan ole tavallisimmasta päästä. Onko tuossa lautasella menossa viimeinen pala siitä 16 sentistä? 😉

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa