Kinuskileipomo Sokeripulla

Kategoria: Pikkuleivät Nähty 412 kertaa
 
16.07.2017
 
7 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Raejuusto pikkuleivät


• 250 g huoneenlämpöistä voita
• 250 g hienonnettua raejuustoa
• 300 g vehnäjauhoja
• 1/3 tl leivinjauhetta
• (kaneli)sokeria

Sekoita voi ja raejuusto sähkövatkaimella. Yhdistä jauhot keskenään ja siivilöi joukkoon. Sekoita.
Pyöritä taikina kämmenten välissä palloksi ja kauli sitten kaulimella 4-5 mm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa juomalasilla tai muotilla levystä n. 6-8 cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä niin monta kuin saat. Kauli jäljelle jäävät taikinat taas levyksi ja toista niin usein, että taikina on käytetty kokonaan.
Kaada matalalle lautaselle (kaneli)sokeria. Paina kevyesti taikinaympyrän toinen puoli sokeriin. Taita ympyrä puoliksi niin, että sokeripinta jää sisäpuolelle. Paina puolikuun mallinen taikina taas sokeriin ja taita jälleen puoliksi niin, että taikinasta tulee kolmion muotoinen. Tee samoin muillekin taikinaympyröille. Nosta leivinpaperin päälle pellille. Paista uunin keskiosassa kullanruskeiksi 180 asteessa 25-35 min.