Kinuskileipomo Sokeripulla

Kategoria: Kahvikakut,  Syksy Nähty 248 kertaa
 
15.10.2017
 
2 kommenttia

Omenakakku


• 2 keskikokoista omenaa
kuori ja kuutioi ja lisää
• 3 tl kanelia (jos kanelia jää kulhon pohjalle , lisää tikinaan)
mittaa toiseen kulhoon
• 180g vehnäjauhoja
• 120 g huoneenlämpöistä voita
• 1 tl vaniljauutetta (tai 2 rkl vaniljasokeria)
• 120 ml maitoa
• 2 kannamunaa
• 150g sokeria
• 2 tl leivinjauhetta
sekoita sähkövatkaimen taikinakoukuilla tasaiseksi taikinaksi ja kaada puolet voideltuun vuokaan (n. 27x12cm) Ripottele päälle puolet omenakuutioita. Nyt loput taikinaa ja taas omenakuutiot.
• 70 g ruokokidesokeria
sirottele tasaiseti päälle . Paista 180-asteisen uunin alatasolla 40-50 minuuttia. Jäähdytä kakkua vuoassaan noin 10 minuuttia. Kumoa vasta sitten ritilälle jäähtymään.
• 60g tomusokeria
• n. 1 rkl maitoa
kuorrutus sekoitetaan tomusokerista ja maitosta. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.