Kinuskileipomo Sokeripulla

Kategoria: Kahvikakut Nähty 404 kertaa
 
17.10.2017
 
2 kommenttia

Mausteinen appelsiini-manteli kahvikakku


Voi että miten mantelijauhe tekee kakusta pehmeän 🙂

• 4 kannamunaa
• 150 g sokeria
• 125 g kreikkalaista jogurttia
• 75 ml ruokaöljyä
• 150 g vehnäjauhoja
• 100 g mantelijauhetta
• 1,5 tl leivinjauhetta
• 0,5 tl suolaa
• 0,5 tl kanelia
• 0,5 tl jauhettu muskotipähkinää
• 0,5 tl inkiväärijauhetta
• 1 appelsini

päälle:
• 50 g valkoista suklaata

Pese appelsiini ja raasta siitä kuori ja purista mehut. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää jogurtti, öljy ja raastettu appelsiininkuori. Lisää myös n. 1/4 osaa appelsiinimehua. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kaikki kuivat aineet/mausteet. Lisää muna-jogurttiseokseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele suorakaiteinen vuoka 26x10cm ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alimmalla tasolla, 180-asteessa 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa tarjoiluvadille. Kuorruta kakku sulatetulla suklaalla.