Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Sokeripulla

Marenkikorit

26.2.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_IMG_5286_600x600.jpg

korit:
• 200 g vehnäjauhoja
• 100 g voita
• 1 rkl sokeria
• 3 rkl kylmää vettä
• koreihin (hapanta) hilloa

Nypi voi, sokeri ja vehnäjauho ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Pakka kelmuun ja anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Taikinan voi hyvin tehdä valmiiksi vaikka edellisenä päivänä.
Voitele voisulalla muffinivuoat tai irtovuoat. Tee taikinasta n. 30 gramman palloja. Painele pallot vuokien pohjille, sitten reunoille.

Laita vuoat jääkaappiin kylmenemään n.30 minuutiksi, näin ne säilyttävät muotonsa paremmin paistettaessa. Paista 225 asteessa vaalean ruskeiksi eli n.10-12 minuuttia. Kumoa vuoasta ja jäähdytä.

marenkitäyte:

• 4 pientä tai 3 isoa munanvalkuaista
• 300 g sokeria
• 5-6 rkl omenamehua tai vettä
• n.1 tl sitruunahappoa
Sokerisiirappia varten punnitse sokeri ja mittaa vesi kattilaan. Kuumenna. Kun siirappi nousee kiehumaan, alenna lämpöä ja keitä 118-120 asteiseksi. Tähän menee noin 5-10min. Sekoita välillä. Valmis siirappi kuplii kunnolla. Siirappia ei saa keittää liikaa!
Samaan aikaan erottele jääkaappikylmistä munista valkauaiset ja laita ne vatkautumaan yleiskoneeseen. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kaada kuuma soekrisiirappi nauhamaisena vähän kerrallaan valkuaisvaahtoon samalla hitaasti vatkaten. Siirapin loppuessa jatka marengin vaahdottamista täydellä teholla, kunnes vaahto on kovaa, kestävää ja irtoa kulhosta (n. 10 minuuttia) Lisää vatkaamisen loppuvaiheessa sitruunahappo. Täytä korit (noin 1 rkl kori) hillolla. Pursota marenki koreihin .

Marengin pintaa voit vielä kuumentaa butaanipolttimella, jolloin se saa kauniin ruskehtavan värin pintaansa.

!!! Pursota loput marengista haluamasi kokoisia lättyjä/kukkia leivinpaperille. Jätä vuorokaudeksi huoneenlämpöön kuivumaan. Sirottele päälle (mansikka)tomusokeria ja makeat suupalat tai vaikka kakkukoristeet on valmis!

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

LeivoksetMarenkikakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_juustune_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen piirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_Prantsuse_400x400.jpgSokeripullaRanskalainen omenakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_lusikkaletut_400x400.jpgSokeripullaMuhkeat kevätsipulipannarit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_banaani-mooni-1_400x400.jpgSokeripullaBanaani-unikonsiemenkakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_aronia-1_400x400.jpgSokeripullaMarja-aronia juustokakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_kesäk-1_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen kesäkurpitsakranssi

Kommentit (4)

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
28.2.2017 20:35

Kinuskiemo: ruususokeria toi mulle Ranskan matkalta tuliaiseksi hyvä kaveri 🙂 mutta sitä vissi pystyy valmistaman itsekin.
http://www.kreetanmaku.fi/ruususokeri/

Kinuskiemo
28.2.2017 09:26

Ruususokeria? 🙂 Katsoinkin niitä sokerikiteitä kuvassa ja mietin, että tomusokeriksi kiteet ovat liian isoja ja liian upeita. Ja kuitenkin ihana punerrus niissä. Ruususokeri on minulle uusi asia. Myydäänköhän sitä jossain? Vai oletko ehkä tehnyt sitä itse? Miten?

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
27.2.2017 23:24

Kinuskiemo: Kiitos! Mutta se ei ole mansikkatomusokeri vaan ruususokeri 🙂
Kyllä korit voi valmistaa etukäteen varastoon myös taikinan voi valmistaa edellisellä päivällä.Leivoksia voi tarjota heti pursotuksen jälkeen ja ne säilyy hyvin peitettynä jäälaapissa varmati muutama päivää. Itselleni ei ole kokemusta koska leivokset loppuu seuraavana päivänä.

Kinuskiemo
27.2.2017 22:34

Ihanan näköisiä marenkiherkkuja olet valmistanut! Taidokas pursotus tekee korista upean leivoksen. Herkkä ripaus mansikkatomusokeria on piste i:n päällä! Tätä leivosta ei voi vastustaa. 🙂

Kuinka kauan ennen tarjoilua voi leivokset tehdä valmiiksi pursotuksineen päivineen? Entä korit, voiko ne valmistaa etukäteen varastoon?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa