Kinuskileipomo Sokeripulla

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Jälkiruoat Nähty 178 kertaa
 
10.11.2017
 
6 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Kurpitsapannukakut


• 500 g hienoksi raastettua kurpitsaa
• 2 dl piimää
• 2 kananmunaa
• 4-6 dl vehnäjauhoja (määrä riippuu siitä miten mehukas kurpitsa on)
• 1 tl ruokasoodaa
• 2 rkl sokeria
• ripaus suolaa
• vähän sitruunakuoriraastetta
• rypsiöljyä paistamiseen

pinnalle:
• vaahterasiirappia ja pähkinärouhetta

Kuori kurpitsa pienellä, tukevalla hedelmäveitsellä. Raasta sitten raastinraudan hienolla terällä. Lisää piimää. Riko munat pieneen kulhoon ja vatkaa ne ronskisti haarukalla. Lisää kurpitsaraasteeseen. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää kurpitsaseokseen. Sekoita lusikalla tai kauhalla tasaiseksi. Lisää tarvittaessa jauhoja. (Itse käytin tässä reseptissä myskikurpitsaa ja 4 dl vehnäjauhoja)
Paista taikinasta pieniä pannukakkuja esimerkiksi blinipannulla tai lettupannulla. Älä paista aivan kuumimmalla teholla, jotta taikina saa kypsyä rauhassa palamatta pinnalta. Tarjoa esim. vaahterasiirapin ja pähkinöiden kanssa.