15.10.2017
• 200 g kurpitsaa
• 2 kannamunaa
• 70 g meijerivoita
• 100 g vehnäjauhoja
• 50 g sokeria
• 1 tl leivinjauhetta
• 1/3 tl jauhettua muskottipähkinää
• 3 rkl kurpitsansiemeniä
Kuori ja kuutioi kurpitsa noin sentin kuutioiksi. Kuumenna mikroaaltouunissa 5 – 8 minuuttia. Lisää 2 rkl sokeria ja murskaa haarukalla. Mutta älä soseuta. Nosta 1/3 osa sivuun.
Vaahdota huoneenlämpäinen voi, lisää loput sokeria. Sekoita vehnäjauoho, leivinjauhe ja jauhettu muskottipähkinä keskenään. Lisä kananmunat ja jauhot vuorottelen taikinaan koko ajan sekoittaen. Lisää myös 2/3 osa murskattu kurpitsaa. Sekoita taikina tasaiseksi.
Vuora 20 x 20 cm vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Tasoita ja leivitä 1/3 osa murskattu kurpitsaa taikinan päälle. Ripottele päälle vielä kurpitsansiement. Paista 180°C uunissa 20 – 30 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kinuskiemo, kiitos! Ja ole hyvää 🙂