Kinuskileipomo Sokeripulla

Kategoria: Muffinssit Nähty 3731 kertaa
 
26.01.2016
 
10 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Kanelimuffinssit


Ohjeesta tulee 12 kpl tavallisiin muffinsivuokiin tehtynä.

taikina:
♦ 150 g sokeria
♦ 1 kananmuna
♦ 180 g vehnäjauhoja
♦ 2 tl leivinjauhetta
♦ 0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
♦ 60 ml ruokaöljyä
♦ 180 ml maitoa
♦ 1 tl vanilja aromia

kanelitäyte:
♦ 90 g (ruoko)sokeria
♦ 2-3 tl jauhettua kanelia
♦ 3 rkl huoneenlämpöistä voita
♦ (1 rkl vettä tarvittaessa)

kuorrute:
♦ 150 g tomusokeria
♦ 0,5 tl vanilja aromia
♦ 2 rkl maitoa

* Vatkaa sähkövatkaimella kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Lisää loput aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita muffinssipellin koloihin paperiset vuoat ja jaa ensin puolet taikinasta muffinivuokiin.
* Mittaa kanelitäytten aineet pieneen kattilaan ja kuumenna seosta kiehumapisteeseen välillä sekoittaen. Kuumenna sen verran, että sokeri sulaa ja seos sakenee. Seos tulee paksuhko (jos seos on mielestäni liian paksu niin lisää myös 1 rkl vettä) Nosta esim. haarukalla n. 1/2 tl seosta muffinsin keskelle ja vedä heti haarukalla taikinan pintaan viiruja.
IMG_2574
Jaa päälle loppu taikina. Mikäli kanelitäyte paksuntuu kuumenna sitä hetki uudelleen mikrossa. Kaada se sitten pieneen nokallisen mittakannuun (itse käytin koristelukynä) ja tee spiraali muffinsien päälle.
muff
Paista 180 asteessa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.
* Sekoita kuorrutusaineet. Lisää maitoa, jos kuorrutus on liian paksun tuntuista. Levitä seos muffineille.