Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Sokeripulla

Kanelimuffinssit

26.1.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_IMG_2585_600x600.jpg

taikina:
♦ 150 g sokeria
♦ 1 kananmuna
♦ 180 g vehnäjauhoja
♦ 2 tl leivinjauhetta
♦ 0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
♦ 60 ml ruokaöljyä
♦ 180 ml maitoa
♦ 1 tl vanilja aromia

kanelitäyte:
♦ 90 g (ruoko)sokeria
♦ 2-3 tl jauhettua kanelia
♦ 3 rkl huoneenlämpöistä voita
♦ (1 rkl vettä tarvittaessa)

kuorrute:
♦ 150 g tomusokeria
♦ 0,5 tl vanilja aromia
♦ 2 rkl maitoa

* Vatkaa sähkövatkaimella kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Lisää loput aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita muffinssipellin koloihin paperiset vuoat ja jaa ensin puolet taikinasta muffinivuokiin.
* Mittaa kanelitäytten aineet pieneen kattilaan ja kuumenna seosta kiehumapisteeseen välillä sekoittaen. Kuumenna sen verran, että sokeri sulaa ja seos sakenee. Seos tulee paksuhko (jos seos on mielestäni liian paksu niin lisää myös 1 rkl vettä) Nosta esim. haarukalla n. 1/2 tl seosta muffinsin keskelle ja vedä heti haarukalla taikinan pintaan viiruja.
IMG_2574
Jaa päälle loppu taikina. Mikäli kanelitäyte paksuntuu kuumenna sitä hetki uudelleen mikrossa. Kaada se sitten pieneen nokallisen mittakannuun (itse käytin koristelukynä) ja tee spiraali muffinsien päälle.
muff
Paista 180 asteessa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.
* Sekoita kuorrutusaineet. Lisää maitoa, jos kuorrutus on liian paksun tuntuista. Levitä seos muffineille.

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

Muffinssit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_juustune_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen piirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_Prantsuse_400x400.jpgSokeripullaRanskalainen omenakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_lusikkaletut_400x400.jpgSokeripullaMuhkeat kevätsipulipannarit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_banaani-mooni-1_400x400.jpgSokeripullaBanaani-unikonsiemenkakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_aronia-1_400x400.jpgSokeripullaMarja-aronia juustokakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_kesäk-1_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen kesäkurpitsakranssi

Kommentit (10)

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
5.2.2016 00:45

Justi Kinuskikissa. Sokeria ei tarvitse sulata. Se ei ole tarpeellista koska se kuitenkin paistuu muffinissa. Ja koristelukynä on kyllä mainio apuväline hienojen spiraalien tekoon 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
2.2.2016 17:33

Lissy ja Kinuskikissa, kiitos hyvistä neuvoista!
Minä pursotin myös kertakäyttöpussilla. Tosin ihan siitä syystä, kun en löytänyt sopivaa pientä kannua, ja se täytekin oli niin paksua. 🙂
Minulla kävi ehkä juuri noin, että sokeri kiteytyi pitkähkön keittelyn tuloksena. Sen takia sitä keittelyä oikeastaan jatkoin, kun ajattelin, että sen sokerin pitää sulaa. Ja toisaalta, kun se täyte ei siinä vaiheessa ollut paksuuntunut. Mutta ensi kerralla toimin taas viisaammin. 🙂

Ja kiitos Kinuskikissa 🙂

Kinuskikissa
2.2.2016 15:20

Minäkin tein näitä useamman kerran. Oli vähän hakemista sen kanssa, miten paksua päälle tulevista kanelikierteistä tekee (eli miten iso reikä pursotuspussiin). Itse tein pursotuksen muovisella kertakäyttöpussilla, oli helpompi hallita kuin kannusta kaatelu. Sen totesin, että seosta ei kannata kiehutella liian kauaa. Sokeri voi kiteytyä. Silloin saa aikaiseksi kanelinekkuja. 🙂 Eli suosittelen käyttämään täytteen heti ja välttämään kovaa kiehutusta. Kiehumispiste, kuten Lissy sanoo, on hyvä ilmaisu. Sokeri ei siinä ajassa ehdi sulaa (?), mutta se ei minusta ole tarpeellista.

Hienoja muffinsseja tuli sinultakin, maris!!

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
1.2.2016 23:55

Kinuskikissa! Kyllä minulle sopii 🙂
maris!Olen kokeilut myös näin että sulatan voin ja lisän sitten muut aineet, sekoitan hyvin ja valmista on. Mutta siinä vaihessa kun pitää seosta kaada muffinsien päälle se oli tosi paksu. Toinen kerta annoin kattilan olla hellella ihan matalalla lämmöllä. Niin seos pysyi ok. Mutta viimeinen kokeilu oli niin kun reseptissä lukee. Kuumensin seoksen aineet kiehumispisteeseen. Täyte tuli kyllä niin paksu että lisäsin vielä vettä minkä oikeastaan voisin laittaa sulkuihin koska edelisissä seoksissä ei ollut lisätty vettä. En osaa nyt sanoa miksi sulla täyte tuli löysä 🙁 Mutta ota uusiksi 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
1.2.2016 22:31

Hei Lissy! Nyt kokeilin minäkin näitä kanelimuffinsseja. Tuli ihanan pehmeitä ja herkullisia!
Sellaista tehdessä mietin, että pitääkö tuo kanelitäyteseos ottaa heti pois liedeltä, kun alkaa kiehua, vai pitääkö vähän aikaa kiehuttaa? Minulla se täyte näytti kiehahtamispisteessä niin löysältä, että päädyin vähän aikaa keittelemään. En tiedä oliko se virhe, kun täyte sitten aika nopeasti jähmettyi tehdessä. Välillä lieden jälkilämmössä sitä kuumentelin, jotta löystyi.
Ja taisin muutenkin organisoida vähän väärin leivontahomman, kun ensin tein täytteen ja sitten aloin vasta vatkata taikinaa. Mutta hyviä tosiaan tuli, kiitos ohjeesta! Hyvä, kun jaksoit tehdä vielä sen kolmannenkin satsin.:) Laitan galleriaan kuvan.

Kinuskikissa
30.1.2016 22:33

Leivoin näitä eilen ja hyvin onnistui. Ohje sopii täydellisesti seuraavan kirjani teemaan. Julkaisen reseptin siis kirjassa, jos sulle sopii. Lähetän kirjan sitten kiitokseksi. 🙂

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
29.1.2016 19:53

Käytin ruokokidesokeria mutta tavallinenkin käy. Ensimmäiset muffinsit tein näin että nostin teelusikalla täytettä jokaisen muffinsin keskelle ja sitten huomasinkin että täyte on sen verran paksu ja vajo pohjalle. Nämä tässä ovat jo kolmas satsi 🙂 Eli laittakaa täytettä nimenomaan niin kuin ohjeassa lukee.

Kinuskikissa
29.1.2016 19:45

Vaikuttaapa mielenkiintoiselta ohjeelta! Onko täytteen ruskea sokeri fariinisokeria vai ruokosokeria?

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
26.1.2016 22:59

Kyllä 12 kpl. Lisäsin määrän reseptiin. Kiitos maris!

maris
Kinuskileipomo maris
26.1.2016 22:53

Nämä ovat varmasti tosi herkullisia! Hauska ja virkistävästi hieman erilainen ohje. Täytyy pistää muistiin ja kokeilla pikimmiten. 🙂 Tästä tulee ilmeisesti n.12 muffinia?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa