Kinuskileipomo Sokeripulla

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut Nähty 460 kertaa
 
28.12.2017
 
4 kommenttia

Jouluinen rahkakakku


pohja:
– 200 g piparkakkuja
– 75 g voita tai margariinia
– 2-3 spl luumumarmeladia

täyte:
– 5 liivatelehteä
– 2½ dl kuohukermaa
– 500 g rahkaa
– 1-1½ dl luumumarmaladia
– 1 tl vaniljasokeria
– 1 dl sokeria
– 1/2 tl kanelia
– ½ sitruunan kuoriraastetta
– ½ dl glögiä
– n. 6 kpl piparkakkua

koristeluun:
– n.1 dl kuohukermaa
– marsipaania
– tomusokeria

Murenna keksit muruiksi ja nypi rasva joukkoon. Pingota Ø 24 cm irtopohjavuokaan leivinpaperi. Kaada muruseos vuokaan ja painele se tasaiseksi vuoan pohjalle. Levitä luumumarmelaadi tasaisesti keksipohjalle.
Laita liivateet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää rahka, luumumarmeladi, sokerit, kaneli ja sitruunakuoriraaste. Sekoita täyte tasaiseksi. Kuumenna glögi, ota pehmenneet liivatteet vedestä pois ja purista käsissä ylimääräinen vesi pois ja sulata sinne. Anna jäähtyä muutama minuutti ja valuta ohuena nauhana kerma-rahkaseokseen koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita lusikalla sekoittaen täytteeseen käsin paloiteltu piparkakut. Kaada seos vuokaan. Peitä vuoka esim. alumiinifoliolla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljän tunnin ajaksi tai yön yli. Koristele kakku oman maun mukaan.