Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Sokeripulla

Banaani-kinuskikakku

30.7.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_IMG_4137_600x600.jpg

pohja:
♦ 2,5 dl murskattuja digestive,- tai kaurakeksejä
♦ 4 rkl voisulaa

pohjalle:
♦ 2 – 3 banaania
♦ 2 rkl puristettua sitruunamehua

täyte:
♦ 50 g voita
♦ 1 tölkki kondensoitua maitoa
♦ 2 liivatelehteä
♦ päälle n. 2 dl suolapähkinöitä

* Sekoita keksimurut ja voisula minileikkurissa tasaiseksi. Vuoraa leivinpaperilla ø 20cm vuoan pohja ja reunat. Kaada keksi-voiseos vuokaan ja painele lusikalla ohuesti reunoille n. 3cm ja loput tiivisti pohjaa vasten. Laita vuoka jääkaappiin.
* Viipaloi banaanit kulhoon ja tiputa päälle sitruunamehua. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Avaa kondensoitu maitotölkki ja kaada pieneen kattilaan. Lisä joukkoon voi ja kuummenna kunnes voi on sulanut. Sekoittele välillä. Keitä matalalla lämmöllä n. 10 minuuttia koko aja sekoittaen. Jäähdytä vähän.
Nosta pehmenneet liivatelehdet vedestä ja purista kevyesti vesi pois. Nosta ne mikronkestävään kulhoon ja kuumenna täydellä teholla 1-3 sekuntia kunnes liivatteet ovat sulaneet. Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Sekoita täyte sähkövatkaimella tasaiseksi.
Nosta vuoka jääkaapista. Levitä banaaniviipalet pohjalle. Kaada täyte päälle. Laita kakku kylmään hyytymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Ennen tarjoilua ripottele päälle suolapähkinöitä.

Ainesosat

Banaani

Erityisruokavaliot

Munaton

Kategoriat

Muut juhlapöydän kakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_juustune_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen piirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_Prantsuse_400x400.jpgSokeripullaRanskalainen omenakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_lusikkaletut_400x400.jpgSokeripullaMuhkeat kevätsipulipannarit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_banaani-mooni-1_400x400.jpgSokeripullaBanaani-unikonsiemenkakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_aronia-1_400x400.jpgSokeripullaMarja-aronia juustokakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_kesäk-1_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen kesäkurpitsakranssi

Kommentit (2)

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
1.8.2016 20:28

Kiitos, Kinuskiemo. En ole kokeillut pakastaa kun tein sen eka kertaa ja äkkiä hävisi:) Yleensä kotona en kakkuja pakasta mutta työpaikalla ollaan kokeiltu kermaleivoksen pakastamista ja see oli ihan OK. Suolapähkinötä laitan seuraavan kerran varman hieman enemmän. Makuasiaa!

Kinuskiemo
1.8.2016 18:49

Näyttää ja kuulostaa herkulliselta. Suolapähkinät kiva koriste ja hyvä makulisä. 🙂 Oletko kokeillut pakastaa tätä?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa