Kinuskileipomo Sokeripulla

Kategoria: Kahvikakut Nähty 888 kertaa
 
12.02.2017
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Appelsiini-marsipaani-porkkanakakku


Käytin 1 l kakkuvuokaa (Ø 23 cm) Kakku ei kovin paljon kohoa koska taikina on raskasta.

• 150 g huoneenlämpöista voita
• 150 g raastettua marsipaania
• 0,5 dl sokeria
• 1 appelsiinin kuoriraaste ja puristettu mehu
• 3 kannamunankeltuaista
• 2 isoa porkkanaa
• 3 cm pala inkivääriä
• 1,5 tl leivinjauhetta
• 3,5 dl vehnäjauhoja

Sekoita huoneenlämpöinen voi, raastettu marsipaani ja sokeri keskenään. Raasta porkkanat, inkivääri ja appelsiininkuori hienoksi raasteeksi. Lisää sokeriseokseen, lisää appelsiinimehu ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää keltuaiset. Sekoita. Yhdistä keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinan sekaan ja sekoita kaikki tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uuniin keskitasolla, 200 asteessa noin 35-40 min. Laita tarvittaessa leivinpaperi päälle paiston loppuvaiheessa jos kakku meinaa tummua liikaa. Eri uuneissa voi paistolämpötila hieman vaihdella ja samoin paistoaika.