Kinuskileipomo lintzu

Kategoria: Konvehdit ja makeiset Nähty 26023 kertaa
 
12.12.2015
 
6 kommenttia

Kotitekoinen daim


Itse tehtyä daimia, nam! Helppoa tehdä, ja maistuu melkein kuin kaupasta ostettu daim. Resepti on aika pieni ja siitä saa noin 15 pientä palaa, joten jos haluaa isomman satsin kannattaa tuplata. 😉

Tarvitset:

3 rkl voita
3 rkl tummaa siirappia
0,75 dl sokeria
0,5 dl mantelijauhetta
1 rkl kakaojauhetta

Päälle:
Maitosuklaata n.100g

Sulata voi kattilassa, lisää sekaan muut ainekset. Anna seoksen kuplia miedolla lämmöllä n.10 min, välillä sekoittaen. Kaada seos pieneen vuokaan joka on vuorattu leivinpaperilla ja pane jääkaappiin jähmettymään.
Sulata suklaa ja kaada jähmettyneen daimin päälle. Anna kovettua.
Katkaise sitten levystä sopivan kokoisia paloja ja nauti!