Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo lintzu

Kotitekoinen daim

12.12.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20056_image8_600x600.jpg

Tarvitset:

3 rkl voita
3 rkl tummaa siirappia
0,75 dl sokeria
0,5 dl mantelijauhetta
1 rkl kakaojauhetta

Päälle:
Maitosuklaata n.100g

Sulata voi kattilassa, lisää sekaan muut ainekset. Anna seoksen kuplia miedolla lämmöllä n.10 min, välillä sekoittaen. Kaada seos pieneen vuokaan joka on vuorattu leivinpaperilla ja pane jääkaappiin jähmettymään.
Sulata suklaa ja kaada jähmettyneen daimin päälle. Anna kovettua.
Katkaise sitten levystä sopivan kokoisia paloja ja nauti!

Kategoriat

Konvehdit ja makeiset

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20056_Collage-2016-12-18-16_59_27_400x400.jpglintzuServetin taitteluideoita
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20056_DSC_0296_400x400.jpglintzuPipari-tyrni täytekakku
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20056_image-1_400x400.jpglintzuKatkarapupiirakka
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20056_image8_400x400.jpglintzuKotitekoinen daim
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20056_image15_400x400.jpglintzuPorkkana-punasipuli letut
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20056_image12_400x400.jpglintzuHunaja suolapähkinäleipä
1

Kommentit (8)

jonnuliini
Kinuskileipomo jonnuliini
7.12.2019 12:03

Mitenkä on näiden säilytys ja kuinka kauan suunnilleen käyttöaika? Mietin tässä joululahja ideoita 😊

Petra H
16.2.2018 18:24

tuli aivan täysin daimin makuinen kun jätin mantelijauheen sekä kaakaojauheen pois😍

Orangiina
20.10.2017 13:45

Vastaan itselleni! Kolmas kerta toden sanoi! Seoksen pitää ilmeisesti kuitenkin hyvin kiehua, vaikkakin miedolla lämmöllä, eikä saa liikaa sekoittaa. Nyt tuli hyvä!

Orangiina
20.10.2017 12:14

Heippa! Hyvää tulee, mutta koostumus mietityttää. Kaupan daim on sellaista rapeaa ja itse kun tätä teen, tulee ennemmin sitkeää. Sen tähden mietin, kun käyttäisin kakun täytteessä rouheena. Siinä olisi rapeampi koostumus parempi. Onko tämä luonteeltaan sitkeämpää tai osaatteko sanoa, vaikuttaako kiehumislämpötila tai hämmentämisen määrä?

Salla Luukkonen
12.12.2016 18:02

Minä korvasin mantelijauheen risentan polenta maissijauheella, hyvin onnistui sillä 🙂 Laitoin vain puolet mantelijauheen määrästä maissijauhetta.

lintzu
Kinuskileipomo lintzu
5.6.2016 17:56

Hei Saara!
Luulen että onnistuisi jos korvaisit mantelijauheen 1-2 rkl venhnäjauholla tai kookosjauholla. Maku ei varmaan olisi ihan sama, mutta kuitenkin lähelle daimin makuinen. 🙂

Saara Hannele Siipola
5.6.2016 15:53

Heippa, pystyisikö tässä mantelijauhetta korvaamaan millään? Pähkinäallergikkoa varten 🙂

Kinuskiemo
12.12.2015 23:20

Onneksi nuo palaset ovat siellä sinun luonasi! Tulisi kyllä popsittua pala jos toinenkin. Nam! 🙂 Luuletko, että kahdelle on suosiolla tehtävä kaksinkertainen annos? 😉

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa