Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Pikku Myy

Mustikka- suklaakakku

14.11.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22518_IMG_20161016_152103_600x600.jpg

Kakkupohja
7dl vehnäjauhoja
1½tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
6rkl kaakaojauhetta
3dl kermaviiliä
350g huoneenlämpöistä voita
4dl sokeria
3tl vanilja- aromia
4 kananmunaa

Mustikkainen marenki- voikreemi
8 suurta munanvalkuaista
5dl sokeria
500g huoneenlämpöistä voita
200g mustikoita

Koristeluun valkoisia nonparelleja

Kuumenna uuni 175 asteeseen ja voitele/vuoraa kaksi 20cm kakkuvuokaa leivinpaperilla.

Vatkaa voi, sokeri ja vaniljauute vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen ja jatka vatkaamista muutama minuutti. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kermaviili ja kuivat aineet vähitellen voi- sokerivaahtoon ja vatkaa pari minuuttia tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina vuokiin ja paista n. 45min.

Valmista mustikkainen marenki- voikreemi. Laita valkuaiset ja sokeri kuumuutta kestävään kulhoon. Kuumenna vettä kattilassa ja nosta kulho kattilan päälle vesihauteeseen. Sekoittele valkuais- sokeriseosta kunnes kaikki sokerikiteet ovat sulaneet ja seos tuntuu lämpimältä. Nosta kulho pois vesihauteesta. Vatkaa seosta kovalla nopeudella käsivatkaimella/ yleiskoneella, kunnes seos on jämäkkää marenkia ja kulho tuntuu huoneenlämpöiseltä. Aseta vatkain hiljaiselle nopeudelle ja lisää huoneenlämpöinen voi vähitellen joukkoon. Kun kaikki voi on lisätty, lisää vanilja ja vatkaa kovalla nopeudella muutama minuutti, kunnes seos kiiltävää ja tasaista. Soseuta mustikat tehosekoittimella ja vatkaa sose marenki- voikreemin joukkoon.

Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat puoliksi. Pane ensimmäinen kakkulevy tarjoilualustalle ja levitä tasainen kerros kuorrutetta. Toista, kunnes koko kakku on täytetty. Kuorruta kakun pinta ja pursota haluamallasi tavalla. Koristele valkoisilla nonparelleilla!

Ainesosat

MustikkaSuklaa

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

Täytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22518_IMG_20171210_142203_400x400.jpgPikku MyyJouluinen karpalo- kinuskikakku
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22518_IMG_20170407_120622_324_400x400.jpgPikku MyyFerrero Rocher- suklaakakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22518_IMG_20170304_184602_764_400x400.jpgPikku MyyOreo- kakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22518_IMG_20161213_192755_400x400.jpgPikku MyyJouluinen piparminttukakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22518_IMG_20161010_125124-1_400x400.jpgPikku MyyHerkkumarenkeja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22518_IMG_20161015_191247_400x400.jpgPikku MyyPastellikakku
2

Kommentit (7)

Lindajohanna
Kinuskileipomo Lindajohanna
9.12.2017 19:10

DIAMONDMANN mahtavaa että kakku maistui!! 🙂 super hyvän kuulonen lisä tuo mustikkahyytelö! Ja hyvä pointti, pitää alkaa lisäilemään monelle hengelle kakut on, aivan unohtunut laittaa mukaan!

DIAMONDMANN
8.12.2017 11:17

Moi! Tein vaimolleni tämän syntymäpäiväkakuksi. Lisäsin tosin kahteen kerrokseen mustikkahyytelön, n. 1 cm paksuisena. Käytin vegepohjaisia hyytelöimisaineita, en liivatelehtiä. Lisäsin vielä toivomuksen mukaan tuoreita vadelmia ja mustikoita päälle. Tämä ohje jokseenkin yllätti hyvän maun lisäksi sillä, että kakusta tuli… todella ISO! Itselläni oli käytössä 24 cm vuokia 2 kappaletta, joten käytin niitä. Mutta kakun tsäkäkorkeus oli hirmuinen! Näihin resepteihin olisi kiva laittaa, että kuinka monelle hengelle kakku on tarkoitettu… Ainemäärästä ajattelin että 20 hengelle, mutta kyllä tästä normipaloja riittää abaut 40 hengelle… Tosin: Minullahan nuo mustikkakerrokset lisäsivät korkeutta… Mutta kaikenkaikkiaan siis erinomaisen hyvää! Suhteellisen makea siitäkin huolimatta että sain makukontrastina mustikkahyytelöstä sopivaa kirpeyttä… SUOSITTELEN (y)

ragni
17.11.2016 18:41

Kiitos tiedosta. 🙂 Onneksi ymmärsin tilata ajoissa. Jouluksi aion tehdä tuollaiset suklaakuuset kakun päälle. Sinun kakkusi koristeet mallina!

Lindajohanna
Kinuskileipomo Lindajohanna
17.11.2016 09:06

Olen tehnyt! Aivan ihana tylla, suosittelen kovasti!

ragni
16.11.2016 10:22

Ihanan näköinen 🙂 Oletkohan tehnyt nuo pursotukset russian bulbois tyllalla? Minuulla juuri tilaus siitä toivepuodissa.

Lindajohanna
Kinuskileipomo Lindajohanna
15.11.2016 11:32

Kiitos mari- johanna!

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
14.11.2016 19:09

Kerrassaan upean näköinen kakku! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa