Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Pikku Myy

Jouluinen karpalo- kinuskikakku

28.12.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22518_IMG_20171210_142203_600x600.jpg

Kakkupohja
170g huoneenlämpöistä voita
300g sokeria
1tl vaniljaa (aromia, tahnaa tai 1 vaniljatangon siemenet)
3 kananmunaa
1 kananmunan keltuainen
300g vehnäjauhoja
1/2tl suolaa
2tl leivinjauhetta
1 1/2rkl piparkakkumaustetta
125g maitoa
60g (n. 1dl) pähkinärouhetta esim manteli tai saksanpähkinä

Karpalohillo
400g karpaloita
200g hillosokeria

Kinuski
150g sokeria
2rkl vaaleaa siirappia
2rkl vettä
120ml kuohukermaa
2rkl voita
1tl vaniljaa (tahna/aromi)
(1tl merisuolaa)

Marenki- voikreemi
240ml munanvalkuaisia
400g sokeria
675g huoneenlämpöistä voita
1rkl vaniljaa (tahna/aromi)

Kostutus
n. 3dl maitoa
1tl vaniljaa

Koristeluun
Piparkakkuja
Pikeeriä
Tomusokeria

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Voitele/ vuoraa leivinpaperilla kaksi halkaisijaltaan 15cm kakkuvuokaa.

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää vanilja ja vatkaa tasaiseksi.

Yhdistä keskenään jauhot, suola, leivinjauhe ja piparkakkumauste. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinan joukkoon. Aloita ja lopeta jauhoseoksella. Sekoita viimeisen jauhoerän mukana taikinaan pähkinärouhe.

Paista kakkupohjia 35-45min. Anna jäähtyä.

Valmista karpalohillo hillosokerin paketissa olevan ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.

Kinuskia varten yhdistä kattilaan sokeri, siirappi ja vesi. Kuumenna liedellä kovalla lämmöllä, välillä pyöritellen kattilaa kunnes seos on väriltään kullanruskeaa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kerma samalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi voi, vanilja sekä halutessasi suola ja sekoita kunnes voi on sulanut. Anna jäähtyä.

Marenki- voikreemia varten laita valkuaiset ja sokeri kuumuutta kestävään kulhoon. Kuumenna vettä kattilassa ja nosta kulho kattilan päälle vesihauteeseen. Sekoittele valkuais- sokeriseosta kunnes kaikki sokerikiteet ovat sulaneet ja seos tuntuu lämpimältä. Nosta kulho pois vesihauteesta. Vatkaa seosta kovalla nopeudella käsivatkaimella/ yleiskoneella, kunnes seos on jämäkkää marenkia ja kulho tuntuu huoneenlämpöiseltä. Aseta vatkain pienelle nopeudelle ja lisää huoneenlämpöinen voi vähitellen joukkoon. Kun kaikki voi on lisätty, lisää vanilja ja vatkaa kovalla nopeudella muutama minuutti, kunnes seos kiiltävää ja tasaista.

Ota erilliseen kulhoon 1/3 marenki- voikreemistä ja vatkaa siihen n. 1dl kinuskikastiketta. Laita enemmän tai vähemmän oman maun mukaan! Laita 1/3 kinuskikreemistä pursotinpussiin.

Täytä kakku! Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat kahteen osaan. Kostutusta varten sekoita maito ja vanilja keskenään. Kostuta kakkupohja, levitä päälle kinuskikreemiä. Pursota kakkupohjan reunalle kierros kinuskikreemiä, sen avulla voit laittaa paljon hilloa täytteeksi ilman että se valuu ulos! Täytä hillolla. Kokoa loput kakusta samalla tavalla.


Kuorruta kakku vaniljalla maustetulla marenki- voikreemillä. Koristele piparkakut pikeerillä.
Koristele kakku piparkakuilla ja tomusokerilla!

Ainesosat

Puolukka/karpaloToffee/kinuski

Kategoriat

JouluTäytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22518_IMG_20171210_142203_400x400.jpgPikku MyyJouluinen karpalo- kinuskikakku
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22518_IMG_20170407_120622_324_400x400.jpgPikku MyyFerrero Rocher- suklaakakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22518_IMG_20170304_184602_764_400x400.jpgPikku MyyOreo- kakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22518_IMG_20161213_192755_400x400.jpgPikku MyyJouluinen piparminttukakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22518_IMG_20161010_125124-1_400x400.jpgPikku MyyHerkkumarenkeja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22518_IMG_20161015_191247_400x400.jpgPikku MyyPastellikakku
2

Kommentit (8)

Katariina H
Kinuskileipomo Katariina H
12.12.2017 13:13

Onpa kaunis kakku! 🙂

Kinuskiemo
11.12.2017 20:48

Onpa upea ja näyttävä kakku! Jouluiset pikeerikoristellut piparit pukevat kauniisti kakun korkeita reunoja ja tunnelmallinen, lumipeitteinen, korkea piparikuusi on vaikuttava koriste korkean kakun päällä. 🙂

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
11.12.2017 20:03

UPEA! 🙂

Lindajohanna
Kinuskileipomo Lindajohanna
11.12.2017 18:35

Kiitos maris! 😍

maris
Kinuskileipomo maris
11.12.2017 18:19

Häikäisevän upea! Ja makukin on varmasti kohdillaan. 😋 Olet sinä kyllä melkoinen kakkumestari!

Lindajohanna
Kinuskileipomo Lindajohanna
11.12.2017 17:18

Kiitos kintas ja mari-johanna kommenteista! 😍

kintas
Kinuskileipomo kintas
11.12.2017 14:28

Aivan hurjan hyvännäköinen ja -kuuloinen kakku! Tuota maistelisi mielellään 😀

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
11.12.2017 07:10

No nyt on kokoa ja näköä tässä Pikku Myyn kakussa! 🙂
Kertakaikkiaan ei voi muuta kuin ihailla. Ehdoton kahvipöydän kuningatar ja katseenvangitsija tämä kyllä on.
Ihanat jouluiset maut olet kakkuun valinnut ja koristeluksi todellakin riittää piparitalkoiden kauniimmat yksilöt jouluiseen pikeeri asuun sonnustautuneina.
SLURPS! Kyllä nyt kelpaa….. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa