2.12.2016
2 valkuaista
1,5dl sokeria
½tl happoa, esim sitruunamehua tai etikkaa
1tl perunajauhoja
Laita uuni lämpeämään 100 asteeseen. Vatkaa sähkövatkaimella valkuaiset vaahdoksi ja aloita sokerin lisääminen. Lisää sokeri muutamassa erässä jatkuvasti sekoittaen. Sokerin lisäämisen jälkeen lisää joukkoon loput aineksista, sekä mahdollinen haluamasi makuaine. Vatkaa massaa kunnes se on kiiltävää ja jämäkkää. Sekoita viimeiseksi joukkoon väri, jos sellaista haluat käyttää. Kannattaa käyttää pastaväriä, sillä muut nestemäiset väriaineet löysentää massaa liikaa!
Pursota leivinpaperille haluamasi mallisia marenkeja. Paista uunissa 1h- 1½h. Kypsymisaika riippuu marenkien koosta. Marengit ovat kypsiä, kun ne irtoavat hyvin leivinpaperista ja tuntuvat kevyiltä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Olen kokeillut ja hyvin toimii 😃 ehkä pikkasen matalampi lämpötila vaan sillon!