Kinuskileipomo leivontano

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut Nähty 572 kertaa
 
04.02.2018
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Liivatteeton valkosuklaa-tummasuklaajuustokakku


Ollessani Puolassa vaihdossa sain tilaukseksi tehä liivatteettoman kakun, itse laitoin toiveeksi kakun joka koostuisi suklaasta 😛
Pohjasta löytyy oreo kaurakeksipohja, tummasuklaa mousse kakun sisältä sekä päältä herkullinen valkosuklaamousse marjojen kera, onnelliselle hääparille kakku

Pohja:
100 g digestivekeksejä
10-20g voita
Aineet:
2.5 dl Flora Vispiä
2.5 dl Flora Kuohua
400 g maustamatonta tuorejuustoa
125 g tummaa suklaata n.70%

175 g valkosuklaata

Pinnoita 16-20cm irtopohjallinen vuoka leivinpaperilla.

Murskaa keksit esim. muovipussissa muruseksi ja lisää sulatettu voi.
Painele vuoan pohjaan– laita pohja kylmään jähmettymään täytteen teon ajaksi
Sulata suklaat omissa kulhoissaan mikrossa 30s välein sekoittaen
Vatkaa vispi ja kuohu samassa kulhossa, lisää joukkoon huoneenlämpöinen notkistettu tuorejuusto
Jaa massa 2 osaan
Lisää ensimmäiseen osaan sulatettu hiemanjäähtynyt valkosuklaa vatkaimella sekoitettuna
Lisää toiseen massaan sulatettu tummasuklaa, samaa vatkainta voi käyttääTässä kohtaan voit laittaa massat kerroksittain ja painella pohjaan, kakkuun kannattaa lisätä reunakalvo jos sellaisen omistaa koska kakku on korkea joka helpottaa tarjolle laittoa, itse tässä kohtaan tein tällä kertaa pienen muutoksen.. Jos haluaa tummasuklaan ns yllätykseksi sisälle kannattaa näin tehdä: Tee puolikas tummasuklaa massa edellisenä päivänä, pakasta massa– jos levyke on liian iso pilko veitsellä reunoja pienemmäksi. Valmista valkosuklaa massa ja kaada kakun päälle. Massa on melko paksu, mutta kevyellä vatkauksella ohuempaa.

Suosittelen massaa pidettäväksi yön yli kylmässä koska liivatteeton kaipaa n.1vrk hyvin hyytyäkseen