Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo lauraaa

Omena-Inkivääri-Sitruunahillo

9.9.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14534_nimetön_600x600.png

Tarvitset:

1kg kuorittuja, pieneksi pilkottuja omenoita
1 sitruunan mehu ja kuori
n.peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä
1dl vettä
500g hillosokeria

  • Laita kattilaan omenapalat, sitruunan mehu ja kuori, raastettu inkivääri sekä vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen noin 5-10minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet. (Jos haluat tasaista hilloa, survo omenaseos sauvasekoittimella ja perunasurvimella sileäksi)
  • Lisää hillosokeri ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja anna kiehua noin 8-9minuuttia, kunnes hillosokeri on sulanut joukkoon.
  • Täytä lasipurkit hetkeksi kuumalla vedellä, jotta ne eivät hajoa sirpaleiksi, kun kuuma hillo purkitetaan.
  • Kun purkit ovat kuumenneet hetken, kauho hillo purkkeihin ja sulje kannet hyvin. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja säilytä sitten jääkaapissa.
  • Nauti esimerkiksi puuron, rahkan tai jogurtin kanssa, tai käytä kakkujen, kääretorttujen ja muiden leivonnaisten täytteenä! 🙂

Kategoriat

Muuta makeaaSyksyTäytteet

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14534_muffinittt_400x400.pnglauraaaHunaja-pähkinä (välipala)muffinit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14534_WP_001488pieni_400x400.jpglauraaaAhvenkakku vadelma-salmiakkimoussella
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14534_bagels-003pieni1_400x400.jpglauraaaBagelit
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14534_nimetön_400x400.pnglauraaaOmena-Inkivääri-Sitruunahillo
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14534_kakkujakirppari-018lol_400x400.jpglauraaaKirsikka-porkkanakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14534_crinkles-009lolpieni_400x400.jpglauraaaCrinkles

Kommentit (6)

lauraaa
Kinuskileipomo lauraaa
19.9.2014 20:56

Ihana kuulla että teillä on ollut onnistuneita hillohetkiä ! 🙂 Vanilia-omenahillokin kuulostaa hyvältä ! sitä voisikin kokeilla seuraavaksi, kiitos Averina ! 🙂 Ja kiitos myös teille muille, jotka kokeilivat ohjetta ! 🙂

Rommirusina1
18.9.2014 18:48

Hillo oli todella maistuvaa ja kaikki maut tulivat kivasti esiin 🙂

Averina
17.9.2014 16:16

Kiitos ohjeesta! Minä maustoin omenahilloa vaniljatangolla, toista kanelilla ja tyrniliköörillä. Kuumensin lasipurkkeja ja kansia siinä vierellä 100-130 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Mauskis
16.9.2014 22:16

Testattu on ja hyvää tuli! Ihana inkiväärinmaku, sopii todella hyvin omppuhilloon. Mulla tuli viisi 250 ml purkkia. Suosittelen!

lauraaa
Kinuskileipomo lauraaa
9.9.2014 19:21

Ole hyvä ! Toivottavasti kerrot, miten onnistui? 🙂

Mauskis
9.9.2014 18:46

Juuri tällaista reseptiä kaipasin kun jääkaappi on täynnä omenoita. Kiitos reseptistä!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa