1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
100 g voita tai margariinia sulatettuna
2 dl (n. 220 g) luumumarmeladia tai -sosetta
1 dl vahvaa kahvia
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoja
1 tl ruokasoodaa
3 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
Koristelu:
1/2 dl tomusokeria+ 2,5 tl kahvia
mantelirouhetta
Esikuumenna uuni 175 ºC. Voitele ja leivitä kakkuvuoka.
Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää vatkaten joukkoon ensin rasva ja sen jälkeen luumumarmeladi/sose.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kakkutaikinaan vuoron perään kuivat aineet ja kahvi hyvin sekoittaen.
Kaada taikina vuokaa. HUOM. Kakku kohoaa reilusti, joten täytä käyttämästäsi vuoasta korkeintaan 2/3.
Paista n. 50-60 min. kunnes tikkuun ei enää tartu raakaa taikinaa. Jäähdytä.
Sekoita koristelua varten tomusokeri ja kahvi tasaiseksi massaksi. Valuta päälle. Ripottele pinnalle mantelirouhetta.