Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Kiuston leipämö

Punajuuri-halloumialkupalat

25.8.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14471_punajuuri1_600x600.jpg

DIGITAL CAMERA

3 isoa punajuurta
200 g halloumia
ruokaöljyä paistamiseen
Hunajakastike
1 rkl hunajaa
1 tl sitruunanmehua
1/2 tl rosmariinia
1/2 tl timjamia
päälle rosmariinia

Keitä punajuuret kypsiksi ja kuori ne. Viipaloi punajuuret ja halloumi noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Muotoile halutessasi halloumiviipaleet kahdeksankulmaisiksi leikkaamalla pienet kolmiot viipaleiden kulmista pois. Kuumenna ruokaöljy pannulla. Lisää halloumi vasta, kun ruokaöljy on riittävän kuumaa. Paista halloumia molemmilta puolilta niin, että pinta saa väriä. Nosta halloumiviipaleet jäähtymään tasaiselle alustalle. Kuumaa halloumia voit varovasti muotoilla enemmän ympyrän muotoiseksi. Pannun sijasta  voit myös grillata halloumiviipaleet.

Valmista hunajakastike sekoittamalla ainekset keskenään. Kasaa alkupalat asettamalla halloumiviipale punajuuriviipaleiden väliin. Valuta jokaisen viipaleen päälle hunajakastiketta. Koristele rosmariinilla.

Ainesosat

PunajuuriSitruuna/appelsiini/lime

Erityisruokavaliot

GluteenitonKasvisruokavalioLiivatteetonMunatonPähkinätön

Kategoriat

Muut suolapalat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14471_sima_400x400.jpgKiuston leipämöVappuisa sima
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14471_mansikkahillo2_400x400.jpgKiuston leipämö"Mansikkahillo"
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14471_punajuuri1_400x400.jpgKiuston leipämöPunajuuri-halloumialkupalat
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14471_pashajuustokakku_400x400.jpgKiuston leipämöPashajuustokakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14471_ruisleipä_400x400.jpgKiuston leipämöRuisleipä minikoossa
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14471_kukkokuva_400x400.jpgKiuston leipämöYstävänkukko

Kommentit (3)

Kiusto
Kinuskileipomo Kiusto
7.9.2014 14:12

Alkupalojen tarjoaminen paperisissa vuoissa kuulostaa hyvältä idealta! Kannattaa huomioida, että punajuuret valuttavat nestettä jonkin verran. Ehkä punajuuriviipaleita voisi pitää jonkin aikaa vaikka leivinpaperin päällä ja kasata tornit vasta, kun enin neste on valunut pois. Muuten saattavat paperivuoat värjäytyä punaisiksi.

Liisukka
30.8.2014 13:45

Samaa mieltä Kinuskiemon kanssa. Kivan erilainen ja kaunis ”leivos” ruokailun alkuun. Kiinnostaa kokeilla, miltä halloumi maistuu punajuurikerrosten välissä. Mietin, yrittäisikö hämätä syöjiä vielä lisää tuolla leivosajatuksella ja laittaa tarjolle paperisiin leivos-/muffinssivuokiin. 😉

Kinuskiemo
28.8.2014 13:42

Mahtava alku aterialle nämä kauniit värikkäät ”leivokset”. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa