9.10.2014
150 g sulaa voita
1,5 dl sokeria
1,25 dl fariinisokeria
1 muna
5-6 dl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl ruokasoodaa ja leivinjauhetta
200g suklaata
ripaus suolaa
Laita uuni kuumenemaan 175c. Sekoita sulatettu voi ja sokerit käsivispilällä. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet sekaisin ja sekoita ne seokseen.
Rouhi suklaa ja lisää se hyvin vaivaten. Tee kaksi n. 20 cm pituista pötköä ja kääri kelmuun tmv. Laita pakastimeen n. 10-15 minuutiksi.
Ota pois pakastimesta ja leikkaa n. 1cm paksuiksi kiekoiksi. Laita pellille ja uuniin n. 10 minuuttia.
Kokeile esimerkiksi lusikalla, että keskusta on aika pehmeä, sillä keksit kovenevat jäähtyessään.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä