7.1.2018
Marjasorbetti (n. 7:lle):
n. 920 g jäisiä marjoja (itse käytin mansikkaa)
1 dl sitruunan tai limen mehua
0,5 dl kylmää vettä
5-6 rkl juoksevaa hunajaa TAI jotain muuta makeuttajaa, kuten sokeria
(Halutessaan 1 sitruunan/2 limen kuoriraaste)
Laita kaikki ainekset blenderiin. Jäisiä marjoja voi sulattaa ihan vähän blenderin helpottamiseksi, niin että marjat ovat vielä kuitenkin jäässä. Jos käytät mansikoita, kannattaa ihan pikkuruisen sulatuksen jälkeen hienontaa niitä vaikka lusikalla ”hakkaamalla” pienemmäksi. Soseuta hienoksi jäiseksi seokseksi blenderissä. Kaada mieluiten metalliseen kulhoon, ja aseta kelmu kulhon päälle. Käy sekoittamassa tai vatkaamassa aina n. 30-40 minuutin välein n. 3 tunnin ajan. Kuten jo mainitsin johdannossa, että itse en enää jaksanut käydä sekoittelemassa, voi sen yön ylikin jättää. Suosittelen kuitenkin sekoittelemista. Tarjoile heti, tai säilytä pakastimessa. Sorbetti säilyy pakastimessa ainakin 2 viikkoa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kiitos Miranster! Sorbetti oli herkullista ja myös raikasta. Kannattaa kokeilla, varsinkin kesällä kun on kuuma. 🙂