Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Kaneliina

Jouluinen naked cake

19.12.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20885_WP_20151212_011_600x600.jpg

Pohja:
3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
50 g margariinia sulatettuna
1 dl kahvia
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa

kostutukseen maitoa ja vaniljasokeria

appelsiinimarmeladia

Paahdettu valkosuklaavaahto
275 g valkosuklaata
6 dl kuohukermaa

Suklaakuorrutus tummasta suklaasta
130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

Pinnalle:
suklaarouhetta ja pieneksi kuutioituja fudge-paloja (irtokarkkihyllystä)

Voitele ja jauhota pieni irtopohjavuoka, jonka halkaisija on noin 19 cm. Vuoraa reunat leivinpaperilla. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu margariini. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon vuorotellen kahvin kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi, vältä kuitenkin turhaa sekoittamista. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Valmista paahdettu valkosuklaakerma edellisenä päivänä jääkaappiin kylmenemään. Leikkaa valkosuklaa veitsellä rouheeksi ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes suklaa on muuttunut vaaleanruskeaksi. Laita suklaarouhe ja kerma kattilaan. Lämmitä seosta keskiteholla hämmennellen, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon. Kaada valkosuklaakerma kulhoon, jäähdytä ja nosta jääkaappiin. Vatkaa vaahdoksi vasta täysin kylmänä.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta alin kerros tarjoiluvadille ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pohjan päälle kerros appelsiinimarmeladia ja paahdettua valkosuklaavaahtoa. Nosta päälle seuraava kakkupohjakerros. Kostuta ja täytä toinen kerros samalla tavalla. Kostuta myös päällimmäiseksi tuleva kakkupohja.

Valmista suklaakuorrutus. Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoittele välillä. Lämmitä kermaa kattilassa niin, että se on kättä lämpimämpää. Ota kattila liedeltä ja kaada joukkoon suklaasula. Sekoita tasaiseksi. Voit laittaa kuorrutteen vielä hetkeksi liedelle jälkilämmölle ja sekoittaa, kunnes rakenne on täysin sileä. Joukkoon voi lisätä myös nokareen voita antamaan kiiltoa. Jäähdyttele kuorrutetta hetken aikaa sekoitellen. Kaada hieman jäähtynyt kuorrute kakun päälle ja tasoita pinta lastalla tai palettiveitsellä. Kuorrute saa valua rennosti kakun reunojen yli niin, että reunaa ja täytekerroksia jää näkyviin.

Koristele kakku suklaarouheella ja pieneksi pilkotuilla fudgepaloilla.

Ainesosat

KahviSitruuna/appelsiini/limeSuklaa

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Kategoriat

JouluTäytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20885_WP_20151212_011_400x400.jpgKaneliinaJouluinen naked cake
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20885_WP_20160213_003_400x400.jpgKaneliinaYstävänpäivän kuviorulla
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20885_WP_20160207_004_400x400.jpgKaneliinaKinuskiset ja pähkinäiset muffinssit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20885_WP_20151212_007_400x400.jpgKaneliinaPiparkakkuketju
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20885_WP_20151120_0051_400x400.jpgKaneliinaTiikerimuffinssit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20885_WP_20151114_006_400x400.jpgKaneliinaKirpeän raikas sitruunajuustokakku
2

Kommentit (3)

Kaneliina
Kinuskileipomo Kaneliina
22.12.2015 08:39

Samaa mieltä mari-johanna, suklaa jos mikä kuuluu jouluun 🙂 Tämä kakku pääseekin meidän joulupöytään.

Kiitos jouluntoivotuksista, Kinuskiemo 🙂 Hyvää joulua myös sinulle ja kaikille kinuskeille!

Kinuskiemo
21.12.2015 12:48

Nyt ollaan jo todellakin joulun kynnyksellä. Mahtavaa, että tästä luukusta ilmestyi kiireiselle emännälle valmis resepti jouluisen kahvipöydän herkulliseen kakkuun. Ainekset vain ostoslistaan! Ohjeessa on tarkat määrät aineksista ja valmistamisen vaiheet. Hyvin onnistuu!

Hyvää joulua tämän luukun kautta jokaiselle kiireiselle emännälle!
Hyvää joulua sinulle Kaneliina! 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
21.12.2015 11:13

Nam! Mikä luukku avautui tänään. Suklaa,se kuuluu jouluun ehdottomasti ja tässä kakussa sitä on. Näyttää todella herkulliselta! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa